Как правилно да се изхвърля стъклена душ кабина

Днешните кабини са стандартно оборудване в баните днес. Душ завесите се използват рядко. Но душ кабина също трябва да се изхвърли веднъж, дори по-висококачествени версии от стъкло, които не принадлежат към стъклените отпадъци.

Какво трябва да имате предвид, когато изхвърляте душ кабина

Стари и износени части на санитарните помещения трябва да бъдат заменени в даден момент. Старата душ кабина може да бъде повредена или ще бъде заменена с по-нов модел в хода на цялостното обновяване. По-висококачествените версии често са направени от стъкло. Можете просто да изхвърлите компонентите от стъкло в битовите отпадъци? Със сигурност не, защото старите душ кабини трябва да се изхвърлят по друг начин, например чрез една от следните опции:

  • Прочетете също - Как да изхвърляте правилно душ кабина
  • Прочетете също - Как да почистите душ кабина с покритие от стъкло
  • Прочетете още - Запечатване на стъклото на душ кабината
  • изхвърляне като строителни отпадъци чрез местната компания за обезвреждане на отпадъци
  • на малки части в контейнера за отпадъци от стъкло
  • Изхвърляне чрез специализиран дилър при закупуване на нова душ кабина (ако е възможно)

Изхвърлянето и възможностите

Най-простият (за съжаление и платен) начин е да го използвате като душ кабина в местната компания за депониране на отпадъци или. да се предаде на сметището. Може да има малка такса за това, но вие сте се отървали от всички компоненти на душ кабината. Друга възможност е да изхвърлите кабината на малки части с битовите отпадъци. До каква степен това има смисъл с душ кабини от стъкло, предстои да разберем. В края на краищата е всичко друго, но не и приятно да унищожите душ кабината и да изхвърлите трудоемко отделните счупени стъкла в битовите отпадъци. Много по-елегантната опция е да оставите монтажника да се погрижи за изхвърлянето на старата душ кабина, от която сте закупили новата. Трябва обаче да попитате дали това е възможно.

Просто поставете старата душ кабина в обемистите отпадъци?

Стара душ кабина не е обемист отпадък. В резултат на това не трябва да се изхвърля чрез това. Стара душ кабина, която трябва да се изхвърли, е строителни отпадъци или отпадъци от разрушаване, които трябва да се изхвърлят отделно. Това обикновено се прави чрез местното депо. Ако това е душ кабина, изработена от пластмасови компоненти, може също да е възможно да се изхвърлят малки части в остатъчните отпадъци. Първо трябва обаче старателно да демонтирате старата душ кабина на отделните й части и евентуално да изрежете или да изрежете стъклата за страничните части и вратите на малки парчета.