Обновяване на душ кабина и възможностите за вас

Когато става въпрос за подмяна на стара и сега евентуално повредена душ кабина, имате няколко възможности да се насладите на нова и модерна душ кабина. Те трябва да ви бъдат представени тук.

Възможности за подмяна на стара и употребявана душ кабина

Смяната на душ кабина обикновено не е твърде трудно предложение, така че ако имате някои ръчни умения, трябва да можете да се справите. Имате следните опции за размяна:

  • Прочетете също - Сменете силикона на душ кабината
  • Прочетете също - Как правилно да измерите душ кабина
  • Прочетете още - Почистване на душ кабина с препарат за изплакване за добър резултат
  • извършете самостоятелно подмяната на душ кабината
  • Обновете душ кабината сами, но попълнете допълнителна работа от фирма
  • може да се създаде пълна оферта за подмяна на душ кабината и евентуално други компоненти

Обмяната на душ кабината сама

Специалистите, които правят сами, естествено избират този метод. Старата душ кабина обаче трябва първо да бъде демонтирана внимателно, за да не се повреди съществуващото обзавеждане за баня, освен ако тя също не е напълно заменена. В противен случай трябва да внимавате да не повредите душ кабината, плочките на стената или други компоненти при сваляне. Това важи особено при премахването на старите силиконови уплътнения, които често не са точно лесни за отстраняване. Изграждането на новата кабина, разбира се, също трябва да се извършва внимателно, преди всичко тя трябва да бъде добре запечатана, за да не може влагата да попадне в пролуките или в банята.

Ако предстоят още ремонтни дейности

Често душ кабина не се подновява отделно, а заедно с други компоненти като душ кабина или друго обзавеждане в санитарната зона. Също така има възможност да премахнете старата душ кабина сами и да инсталирате новата, но да оставите други ремонтни дейности на експертите, като инсталиране на нова душ кабина, подмяна на санитарни помещения или полагане на плочки по стените и пода. Като инсталирате душ кабината сами, често можете да спестите малко пари тук.

Изгответе пълна оферта за размяната

Възможно е заместването да бъде извършено изцяло от специализирана компания. В този случай е най-добре да направите цялостно предложение за подмяна на душ кабината и евентуално други работи, които трябва да бъдат извършени в хода на ремонта на банята.