почистване на душ кабина с лотосен ефект

Ефектът на лотоса е собственост на повърхност, при която е възможно само много ниска омокряемост с водата. Има някои начини за изцяло почистване на душ кабина и да осигурят боен ефект.

Почистване и запечатване на повърхностите на душ кабина

Душ кабините са изложени на влага всеки ден, което, разбира се, оставя следите му. С течение на времето, депозитите върху повърхностите, през които душ кабината е много бърза. Главно това е вар, което премахва в допълнение към други видове примеси на повърхностите и понякога отстранени. Въпреки това е още по-добре, ако се извършва един вид уплътнение след основното почистване, с помощта на които повърхностите са ефективно защитени срещу нови замърсители. Ежедневното почистване след душ също е много улеснено от този печат.

  • Също така прочетете - почистете запечатана душ кабина
  • Прочетете също - чист алуминий в душ кабината
  • Също така четете - почистете плъзгащата се врата на душ кабината

В началото е основно почистване на душ кабината

Ако душ кабината вече е силно мръсна, в началото има цялостно почистване, но което може лесно да се проведе в повечето случаи със стандартни домакински средства. При почистване трябва да обърнете специално внимание на следното:

  • Възможно най-доброто отстраняване на всички остатъци и остатъци от вар върху повърхностите на душ кабината
  • Цялостно почистване на всички ъгли, ръбове и крайни зони до стените и душната тава
  • Не използвайте по-агресивни детергенти за повреда на чувствителните повърхности на рамката, дисковете и вратите
  • Цялостното изсушаване на всички повърхности след основното почистване

Как да направите основното почистване

Първо, всички груби замърсители се елиминират. Това може да се направи с конвенционални домакински фондове като почистващи препарати или оцетна същност. Тези агенти също са много подходящи за премахване на ключове или отлагания върху повърхностите на вратите, филийки и рамки за душ кабина. Нека действат средствата, замърсителите не трябва да бъдат отстранени веднага. Внимателно продължете по време на почистване и премахнете отлаганията, които са депозирани по ръбовете между рамката и резените. Не забравяйте почистването на силиконовите уплътнения върху душната тава и стените. Ако съществуват щети, първо трябва да подновите печатите.

Почистване с лотос ефект

Съкращението гарантира, че капки вода остават да се срамуват, колкото е възможно по повърхностите на кабината на душ и водата не може да намокри тези повърхности. В търговията на дребно ще получите специални тюлени или санитарни почистващи препарати, които трябва да предложат известния лотос ефект. Преди да закупите обаче, уверете се, че предлаганите средства са подходящи и за повърхностите на душ кабината. Също така помнете, че защитата може да работи чрез печат и определен период от време и трябва да бъде подновен. Когато обработвате печата, трябва да продължите много внимателно. В допълнение, този печат трябва да се извършва само след цялостно почистване на повърхностите.