Запечатайте душ кабина към стената и какво трябва да се има предвид

Когато инсталирате душ кабина, трябва да сте сигурни, че влагата не може да попадне в стените или пространствата между душ кабината и стената. Доброто уплътнение е много важно за предпазване от повреда от влага.

Душ корито или душ кабина и защитата от влага

В района около душа се развива много влага. Водата може да стигне навсякъде, ако няма достатъчно запечатване. Преди всичко преходите от душ кабината или душ кабината към стените и зоните на ръбовете са много важни, така че нито стените, нито фините пространства между компонентите могат да бъдат повредени от влага. Ако душовата тава не е правилно запечатана, това увреждане от пръскането на вода може да бъде значително. Обикновено резултатът е дори сериозни структурни повреди.

  • Прочетете още - Уплътняването на душ кабината към стената в водопроводната зона
  • Прочетете също - Запечатване на пукнатина в душ кабината?
  • Прочетете също - Запечатване на душ кабина и как да го направите

Правилното запечатване на душ кабина и как да го направите

Съответните мерки за предпазване от проникване на влага започват преди да се монтира душ кабината или душ кабината. С помощта на подходящо уплътнение за стените вие ​​осигурявате адекватна защита. За това са необходими някои важни работни стъпки:

  • Изпълнение на уплътнение за влажна стая за стената
  • внимателно запечатване на преходите между стените и душ кабината и стената
  • добро уплътнение на връзките и дренажа
  • Полагане на плочките и фугите
  • монтирането и внимателното запечатване на душ кабината

Запечатването на душ кабината със силикон

В зоните между плочките и санитарния фаянс често се използва силикон. Обикновено душ кабините вече имат уплътнение до стената. Независимо от това, по краищата се прави фуга. Тук е важно трайно еластичното уплътнение, тъй като душ кабината може многократно да се движи леко и по този начин да деформира уплътненията. Трябва да направите уплътнението много внимателно и да отлепите силиконовата фуга чисто.

Работа със специални уплътнители

За санитарната зона днес се предлагат различни уплътняващи смеси (15,25 евро на Amazon *) или ленти за фуги, които са много подходящи за зоната с пръски във вътрешността на душа и в зоните към стените. Разбира се, важни са не само зоните от душовата тава до стената, но и ъглите и зоните около връзките като водопроводните тръби или канализацията.