Стена в душ кабина

Повечето душ корита все още се монтират на определена височина и след това се покриват със стенни плочки. Тази облицовка като основа за плочките може да бъде направена или с гипсокартон, или с тухли.

Направете основа за душ кабина

Към вана или поддон за душ или. За да изградите душ кабина, определено се нуждаете от здрава основа. След като душовата тава е монтирана на носач или на регулируеми крачета и свързана, все още се нуждаете от основа около душ кабината, за да може тази зона да бъде снабдена с нови плочки. Производството на тази основа може да се извърши по различни начини, например с режещи камъни от газобетон, които получавате с различна дебелина. Те представляват интересна алтернатива на други методи, при които например основата за плочките е направена с помощта на гипсокартон или други материали.

  • Прочетете също - Сглобяване на душ кабина върху плочки
  • Прочетете също - Поставете правилно плочка за душ кабина
  • Прочетете също - Поставяне на душ кабина преди плочки

След като инсталирате душ кабината, направете облицовката

Ако използвате камъни от газобетон, вие се възползвате от предимството, че с него се работи много лесно и може да бъде приведено до правилните размери с нормални инструменти. Освен това камъните имат много добри топлоизолационни свойства, което е изгодно в зоната на банята. Основата за душ кабината може да бъде направена само в няколко стъпки:

  • Изрязване и вкарване на камъка от газобетон
  • свързване на камъните със специален хоросан (7,79 евро на Amazon *) за газобетон
  • Покрийте външните ръбове с лепило за плочки
  • изрязването и използването на плочките върху основата
  • направа на фугите за плочките

Прецизната работа е важна

Уверете се, че отделяте достатъчно време за рязане на камъните и по-късно плочките, за да може тази работа да се извърши внимателно и преди всичко добросъвестно. Изрязването трябва да се извършва много внимателно, особено в ъглите. Това се отнася не само за изрязването на камъните, но и за плочките, които трябва да бъдат прикрепени към камъните по-късно. Между другото, камъните не трябва да бъдат измазвани, защото имат много гладка повърхност, която можете да нанесете директно с лепилото за плочки. По принцип можете да обработите основата и с лепило за плочки. За газобетона обаче е по-подходящо специално лепило.