Земя за душ и как работи това

В някои случаи трябва да се събира душ кабина, например ако е направена от метал. Най-добре е тази работа да се извършва от професионалист. Акрилните вани обикновено не изискват такова заземяване.

Монтаж на душ кабина и заземяване

Инсталирането на душ кабина или душ кабина не е сложен въпрос, който в идеалния случай трябва да се извършва от професионалисти. В допълнение към правилния монтаж, важно е да се заземят правилно металните душ корита по време на монтажа - работа, която обикновено се извършва от електротехник. Но кога всъщност е необходима такава реклама?? Съгласно действащите днес разпоредби, изравняване на потенциала на душ кабина или вана (така се нарича заземяване в технически жаргон) вече не трябва да се извършва, поне не в нова сграда. Преди време имаше промяна в минималните изисквания за инсталиране на санитарни помещения, след което заземяването вече не е абсолютно необходимо. В много случаи обаче такава защита има смисъл и трябва да се извършва професионално.

  • Прочетете също - Използвайте строителна пяна под душовата кабина, когато инсталирате
  • Прочетете и още - Боядисване на душ кабина
  • Прочетете също - Премахване на душ кабина

Когато заземяването има смисъл

Дори ако заземяването на душ кабина от метални материали вече не е задължително, то може да има смисъл при определени обстоятелства.

  • при инсталиране на нова метална душ кабина в стара сграда
  • свободно стоящи метални душ корита или вани

Как се извършва заземяване

Метална душ кабина или вана обикновено съдържа специален съединител за заземяване. Този съединител е свързан към заземяващ проводник. Важно е да свържете това заземяване с подходящ кабел с определено минимално напречно сечение. Също така е важно да използвате одобрен кабел за тази цел. Ако се съмнявате, оставете специалист или. електротехник може да направи тази връзка. Дори ако земната връзка не се изисква от закона, тя все пак трябва да се извърши правилно, ако е направена. Връзката може да изпълни своята функция за безопасност само ако е извършена правилно.

Монтажът на душ корита от непроводящи материали

Ако искате да инсталирате душ кабина, изработена от акрил или друг, не електропроводим материал, не е нужно да се притеснявате за заземяване, тъй като това не е необходимо при санитарни помещения от непроводими материали.