Облечи тава за душ и как те правят това

Ваните и душките обикновено изискват странично прикрепен панел. Тази облицовка може да бъде направена по различни начини, например с камъни и плочки или с пола, подходяща за ваша душ или душ кабина.

Различни начини за облекчаване на душ тава

В зависимост от изпълнението на таблата за душ или душ за душ, имате няколко опции, които да направите подходящ панел за зоната директно под душната тава. Ето няколко примера:

  • Също така прочетете - душ тава подходящи плочки
  • Също така прочетете - монтирайте душ кабина на плочки
  • Прочетете също - Поставяне на душ кабина преди плочки
  • закрепете душ кабината и я облицовайте с плочки
  • Направете подконструкция от дърво или други материали и покрийте с плочки
  • Използвайте престилка за вашата душ кабина, която може да бъде доставена заедно с душ кабината

Възможностите за душ кабината и нейната облицовка

Зоната под душовата тава обикновено е покрита с камъни, които се изрязват по размер и се поставят под ръбовете на душ кабината. Тази основа изпълнява няколко функции. От една страна, той осигурява допълнителна стабилност на душ кабината в областта на ръбовете на ваната. Той също така служи като основа за по-късно залепване върху плочки, за да придаде на зоната под душовата кабина еднообразно изображение, което съответства на останалите мебели за баня. Такава основа може да бъде създадена много лесно с камъни, изработени от газобетон, например, които могат да бъдат изрязани по размер с прости средства и дори прикрепени с лепило за плочки.

Наредете плочките под душа

Когато сте създали правилната основа под формата на тухлена зидария, можете да прикрепите плочки, които съответстват на останалото обзавеждане за баня, например плочки, идентични с тези на стената. Алтернатива е използването на специални системи за облицовка, налични за определени видове вани. Те също могат да бъдат облицовани с плочки.

Използвайте престилка като облицовка за подконструкцията на душ кабината

За някои душ корита получавате съвпадащи облицовъчни системи под формата на престилки, които просто са прикрепени под душ коритото. Материалите, използвани за тези престилки, са сходни на външен вид с материалите, използвани при производството на душ кабината, така че когато прикрепите такъв панел, се получава еднакъв външен вид. Вашето предимство: Не е нужно да създавате фундамент и след това да го покривате с плочки.