Боядисайте правилно европалет

Повечето европалети от логистичния цикъл са неоцветени. Ако искате да нарисувате европалет, който след това ще се използва като транспортно средство, трябва да се уверите, че маркировките и буквите не са покрити с боя. В случай на съмнение получателят в противен случай ще откаже да приеме или обмени.

Суха дървесина без гниене

Обикновено палетите, които се използват за изработка на мебели или като детайли за интериорна декорация, се боядисват. Ето защо, когато избирате, те трябва да бъдат внимателно проверени. В допълнение към механичната цялост, състоянието на дървото е от решаващо значение. По-голямата част от европалетите са направени от смърч, ела или бор, въпреки че 17 различни вида дървесина са одобрени за строителство.

  • Прочетете също - рисуване на европалет: различни варианти за красива глазура
  • Прочетете също - Устойчиво на атмосферни влияния боядисване на външни палети
  • Прочетете също - Изхвърлете функциониращи или счупени европалети

Ако възнамерявате да го боядисате, трябва да се уверите, че в дървото няма вътрешна влага или гниене. Дървото трябва да бъде отчупено и да произвежда последователно "масивен" звук. Силно замърсени европалети могат да се използват, ако могат да бъдат обработени с парна струя и след това оставени да изсъхнат в силно нагрята стая или на слънце.

Зенкери и смилайте ноктите

След почистване и преди боядисване или остъкляване, европалетът трябва да се шлайфа. Преди шлайфане всички глави на ноктите трябва да бъдат с потапяне, което работи добре със заострената страна на чук. Алтернативно може да се използва дорник или длето. Главите на ноктите трябва да са с потапяне на един до два милиметра под дървената повърхност.

Шлайфането е лесно да се направи с обикновена орбитална шлифовъчна машина (72,99 € в Amazon *). Песъчинките трябва да са 200 и 400 шкурка. В зависимост от вида на идеите, които трябва да бъдат реализирани, всички повърхности, които трябва да бъдат боядисани по-късно, трябва да бъдат шлифовани в зависимост от тяхната по-късна видимост.

Вид цвят

Изборът на цвят зависи от личния вкус. Шлифованите повърхности на иглолистните дървета имат почти всички видове цвят и глазура. Акрилният лак е особено подходящ за равномерно покриване на повърхности. Нормалните емулсионни бои развиват покритие само след два до три слоя. Грундовете могат да удължат живота на боята.

Съвети и трикове Ако искате да обработите естественото дървесно зърно на палет с глазура, трябва да се огледате за европалети от бор или други дървесни дървета. Смърчът и елата не развиват много текстура.