Полиране на перваза на прозореца

Полирането на перваза на прозореца засяга предимно естествените каменни первази. Ето защо искаме да разгледаме точно това в това ръководство. По-специално, ще ви обясним как да полирате мрамор и гранит върху естествените камъни, които много често се срещат като первази на прозореца.

Перваза на прозореца трябва да издържа много

Первазите на прозорците трябва да преминат през много през техния експлоатационен живот. Не е необичайно да се слагат саксии с растения, които продължават да преливат. След това остатъците от вода изсъхват независимо и оставят след себе си още повече остатъци, които вече не могат да се почистват по конвенционален начин. Но драскотини и тъпи зони на такъв перваз на прозореца също не са необичайни.

  • Прочетете също - Премахнете перваза на прозореца
  • Прочетете също - изолация на перваза на прозореца
  • Прочетете също - инсталиране на перваза на прозореца отвън

Затова полирайте перваза на прозореца от естествен камък при ремонт

Когато шлайфате гранит, както и мрамор, можете да започнете с корунд шкурка в следните зърнени размери и след това да увеличите съответно:

  • 100 песъчинки, първо грубо шлайфане
  • Зърно 200, средно повторно шлифоване
  • Зърно 400, окончателно фино шлайфане
  • 600 песъчинки, предварително полиране
  • 800 песъчинки, полирано покритие

Полирайте и смилайте мокро или сухо

За мнозина възниква въпросът дали трябва да се използва мокро или сухо шлайфане. По принцип мокрото смилане е по-добро. Възможно е и сухо шлайфане, но трябва да бъдете много по-внимателни, за да не прегреете по време на шлайфането. За да направите това, трябва да използвате само устройства за мокро шлайфане, когато водни пръски не водят веднага до животозастрашаващ токов удар.

За предпочитане използвайте машина за полиране

Като цяло препоръчваме полираща машина с мека, гъвкава плоча за полиране на перваза на прозореца от мрамор, гранит или друга плоча от естествен камък. Когато полирате перваза на прозореца, работите с кръгови движения, по принцип както при полиране на всяка друга повърхност. Въпреки това, дори и с корунд, времето на смилане е, разбира се, значително по-дълго, отколкото при полиране на боя.

При използване на лакове: само подходящи продукти!

Тъй като в момента пишем за полиране на лаково покритие: винаги има "експерти", които всъщност препоръчват полирането на автомобили за полиране на естествен камък. Настоятелно не препоръчваме това. Много естествени камъни и особено мрамор са изключително чувствителни към киселини. Следователно можете да използвате само лакове от естествен камък, които са подходящи и одобрени за съответния камък. Можете да научите повече за тази тема в "Почистване на перваза на прозореца ".

Съвети и трикове В домашния дневник ви предлагаме много повече съвети относно всичко, свързано с прозорците. Например за изграждане на перваза на прозореца или за премахване на пломбата на прозореца.