свържете первазната лента от дърво, пластмаса или метал

Когато свързвате прът за завеси, е важно пръстените за завеси да вървят гладко, без да висят, куки и неравности. Кухите ламаринени тръби са снабдени с релсови съединители от вътрешната страна. Има и няколко начина за свързване на отделни парчета по траен и безпроблемен начин за дървени пръти.

Външният прът на секции разширява възможностите

Има някои ситуации, при които най-добрият начин да закачите прът за завеси е да го свържете. Съответните дължини често са трудно достъпни за много големи разстояния или не могат да бъдат транспортирани през тесни асансьори, стълбищни клетки и стайни секции.

За корнизи от дърво, както и ламарина и пластмасови тръби, има прости и практични съединители за удължаване на карниза. За разлика от крайните техники за свързване, демонтируемите компоненти обикновено са по-разумното решение.

Кухи тръби от пластмаса и метал

Вградените връзки са идеални за кухи тръби от пластмаса и метал. Важно е да имате средство за заключване срещу изплъзване. Алтернативно и двата вида тръби могат да бъдат постоянно свързани помежду си.

болт

Болтовете съответстват почти точно на вътрешния диаметър на тръбите. Те се "вклиняват" в двата края на тръбите. Двете парчета от завесата се сглобяват със сила (ако е необходимо, леки чукове духат в противоположните краища със защитни дървени блокове), докато не се затворят.

лепило

Този последен тип връзка работи главно със суперлепило (цианоакрилат)

запояване

Разтворимите метали най-накрая могат да бъдат свързани с спойка. След това раната трябва да бъде изгладена.

Съединител за тръба / прът

Магазините за хардуер и специализираните търговци на дребно предлагат специални съединители за различни диаметри. Те са направени най-вече от полукръгли парчета ламарина, които могат да се движат заедно чрез разширителна фуга и да се държат в краищата на тръбите от това напрежение.

Стенна скоба / носач на пръчка

Ако краищата не изискват отворен проход на завесите, двата края могат да бъдат поставени в стената.

Твърди тръби от дърво

Болт за закачалка и пръчка с вътрешна резба

Подобно на билярд, който може да се демонтира, изпъкналият болт за закачалка и съответстващата вътрешна резба са монтирани на двата дървени края с напречно сечение.

Стенна скоба / носач на пръчка

Както при пластмасовите и метални скоби и тръби, дървените стълбове също могат да бъдат вкарани в дървените скоби.

Съвети и трикове Не забравяйте, че когато прътът на завесата се постави в скобите, се създава преграда за движение на завесата.