Градинската стена с прозорци има индивидуален чар

Градинска стена с прозорец. Люкове, прорези или глухи дупки предлагат много креативни решения в дизайна. Подобен на руини външен вид е популярен, но дори на модерните стенни дизайни се придава уникален, често средиземноморски, чар чрез инсталирането на прозорци отпред.

Всяка стена е уникална

Разбира се, възможно е да се вгради прозорец във всеки тип стена. На практика обаче в почти всички случаи се използват неправилни форми на стени и естествено изглеждащи тухли или мазилка. Прозорците за монтаж са предимно отделни парчета, които често са изработени от желязо. Прозорците рядко са остъклени.

  • Прочетете също - Боядисване на градинската стена
  • Прочетете още - Градинската стена от бетон може да бъде проектирана по много начини
  • Прочетете още - Средиземноморска градинска стена води на юг към имота

Широко разпространени са античните или средиземноморски форми на прозорци с кръгли прегради. Всяка градинска стена с прозорец е уникална и често е плод на случайност. В зависимост от местните условия, градинската стена може преди всичко да служи като чист екран за поверителност, който позволява само ограничен изглед. Той също така изпълнява предназначението си като вятър или слънцезащитна стена и при тази функция остъкленият прозорец може да увеличи полезността.

От руинския стил до римските вратички

За разкрасяване на градинската стена стилът на средиземноморските архитектурни стилове е много популярен. Заоблените или конусни рамки на прозорците придават на стената средиземноморски или мавритански нотка. Прекъсването на повърхността на стената прави цялостния ефект в градината да изглежда по-лек.

В допълнение към правите и затворени градински стени, често се възприема и стилът на старите руини. Неправилната зидария може да има отворени в горната част дограми. Античната архитектура се интерпретира според личния вкус с естествени камъни или бетонни тухли, които са ремонтирани, за да съответстват на външния вид. Прозорците с форма на циркуляри, правоъгълни дупки на прозорци в римски стил или кръгли светлинни дупки създават общото впечатление.

Преградата е носещ елемент

За да се изгради градинска стена с един или повече прозорци, трябва да се получат обширни запитвания за възможни прегради. Един от решаващите декоративни елементи също е съществена функционална част за стабилността и сигурността на градинската стена. В повечето случаи като помощно средство за монтаж се използват дървени строителни рамки.

Съвети и трикове В интернет ще намерите много примери и доклади за опит за това как може да се изгради градинска стена с прозорец. Специализирани онлайн дилъри предлагат и стари железа, мазе и стабилни прозорци за монтаж.