Напълнете закупена бутилка с хелий

Всеки, който е купил хелиева бутилка, може да я напълни толкова често, колкото иска. Подобно на запалките, има бутилки за еднократна употреба без функция за зареждане и модели за многократно зареждане. Трябва обаче да се отбележи, че отговорността за техническото състояние и окончателното унищожаване е на собственика.

Купете или наемете

Много търговци на дребно, като магазини за хардуер и парти аутфитери, предлагат бутилки за хелий за продажба. Бутилките за еднократна употреба могат да имат смисъл за еднократна употреба и бутилките за многократна употреба за многократна употреба. Имотът обаче е длъжен да провери техническото състояние на бутилката и да изхвърли хелиевата бутилка.

  • Прочетете също - Напълнете отново хелиевата бутилка с утайка и я използвайте отново и отново
  • Прочетете също - Напълнете бутилка с кислород от профила
  • Прочетете също - Изхвърлете правилно празна бутилка с хелий

Само в няколко възможни съзвездия купуването на бутилка с хелий може да има предимства пред заемите срещу депозит. Сравнително евтините транспортни и складови свойства правят системата за пълнене на хелиеви бутилки по-привлекателна от гледна точка на логистика и цена. Екологичният аспект, дължащ се на факта, че няма материали за обезвреждане, също говори в полза на депозитната система.

Възможни предимства на покупката над наема

Възможни причини, които правят покупката на бутилки с хелий, която може да се презарежда, по-добра алтернатива на заемането, могат да бъдат:

  • Независимост от производителя и доставчика
  • Контрол на количеството за големи и множество изисквания
  • Спестяване на време чрез ненужно връщане
  • Спестяване на усилия чрез просто изхвърляне на битови отпадъци (жълт чувал / кош)
  • Запазване на "мъртвия " капитал от таксата за депозит

Тъй като мрежата за доставка и дистрибуция на системи за депозит на хелиеви бутилки в Германия приблизително съответства на мрежата от възможности за пазаруване, покупката и презареждането на собствена бутилка е почти винаги по-малко икономичният и винаги по-малко екологичният избор.

Малко са продуктите, за които системите за депозити за многократна употреба имат по-голям смисъл, отколкото за всички видове обслужващи газове. Тъй като възвръщаемите бутилки следват индустриалните стандарти, зависимостта от продавача е само ограничена. Ако бутилките са в добро състояние, депозитът се предлага и от други дилъри, ако е необходимо. Системите за попълване и доставчиците са предназначени за години на употреба. В системата за заем и депозит се извършва едновременно техническа проверка и при необходимост замяна или ремонт на повредени или износени фитинги.

Съвети и трикове Купуването на бутилка с хелий за еднократна употреба за малко рожден ден може да бъде добре приспособено към събитието по отношение на усилията и цената. За всяко повторно използване трябва да изберете системата за наем на депозит.