нарязана гумена подложка с ръка

Гумен мат варира от дебелина на малкия милиметър, както в краката на автомобилите до няколко сантиметра дебела рогозки върху спортни съоръжения или в животновъдството. До около десет милиметра дебела е ръчно рязане възможно лесно и обикновено най-простият метод. Някои трикове очертават разширението, еластичността и свиването.

Докато дебелината на сантиметъра е лесна за рязане ръчно

Тънката гума да намали е относително благодарна задача. Трябва да се обмислят само реакциите на температурата като естествен продукт. Гумата може да се разшири или свива до три процента.

  • Прочетете също - изрязайте и почистете
  • Също така четете - лепило камъка на дърво
  • Също така четете - разклатете кръпка без триене на гумената си мат изисква специални грижи

Подходящи инструменти

  • Специални ножици: Матките до 0,5 см дебелината могат да бъдат нарязани като хартия. Специално срязване с дължина на острието от най-малко десет сантиметра осигурява прави съкращения.
  • Ремник или тапет метър: Тънките остриета имат ниско изместване, което намалява риска от накланяне и криво. Нарязването обикновено трябва да се прави в няколко прохода, тъй като само около два милиметра могат да бъдат премахнати на влак.
  • Нож за месо: добре заточният нож за месо може лесно да се използва като нож
  • Нож с смилане на вълни: за дебелини на материала от 0.5 mm се препоръчва тази форма на нож. За това обаче гумата трябва да бъде особено добре фиксирана, така че изрязването в наклонения ъгъл към подложката е осъществимо.

С изключение на ножиците трябва непременно да се използва ръководство, в идеалния случай на метал. Капка масло върху острието на инструмента плъзга намаляването на много по-лесно.

Нарежете парчета от пъзел каучук

Добре известни и популярни са гумени подложки с пъзел съвпадащи връзки. Те могат да бъдат стабилни и нехлъзгащи се и над по-големи райони в детската стая, на детската площадка или в магазина за животни.

Връзките на ръбовете варират от блокиране на противоположното трапец към автентични "пъзели". Трапецът може да бъде изрязан добре с дръжка или листа с метален трион.

С един и същи инструмент могат да бъдат произведени шаблони от ламарина, дърво, твърда пластмаса или дебел картон.

Съвети и трикове, за да получите направо нарязане на пълна дълбочина, осигурете равномерно издание, което в идеалния случай понася сам-нарязани канали. Друга стара гумена мат или мека дървесина са добре подходящи.