Настилка на вътрешен двор, така че да е стабилен и да го проектирате красиво

Входът на двора ви изпълнява повече функции, отколкото първоначално предполагате. Това е една от най-посещаваните зони на вашия имот. Повишените изисквания се поставят върху нейната товароносимост и, като затваряне на зоната за обществено движение, тя трябва да бъде на едно ниво с пътя или настилката. Входът на двора ви също оформя входа на вашия имот и следователно създава на минувачите и посетителите първото впечатление. Дрехите правят човека, входът на двора ви говори много за характеристиките на вашето жилищно пространство.

Не правете грешката да изграждате входа на двора си единствено въз основа на технически аспекти като товароносимостта на павета и др. подравняване. По-скоро трябва да се впише хармонично в цялостния дизайн на вашето открито съоръжение.
Ако се намирате в градско населено място, напр. Б. Ако живеете с много чифлици, може да се наложи да вземете предвид въпроси, свързани със защитата на паметниците, които обаче са субсидирани от държавата. Попитайте вашия сграден орган за безопасност.

  • Прочетете също - Как да асфалтирате и проектирате вашия гараж
  • Прочетете също - Инструкции за асфалтиране на пътеки
  • Прочетете също - Настилка на алея: Отчет за разходите

Кои настилки са подходящи за вход в двора??

Всички налични в търговската мрежа бетонни павета с 6 мм или. Ако са правилно положени, дебелината от 8 мм е подходяща за асфалтиране на вход на двора, който се кара от кола. Така или иначе е така с естествените павета и павета. Не трябва обаче да използвате плочи от естествен камък. Вашата техника на полагане никога не може да изключи кухини и панелите могат да се счупят в тези точки, когато карате нататък.

Ако обаче искате да влезете във входа на двора с тежък транспортер или камион, от обхвата на търговците на дребно за крайни потребители се взема предвид само мазилката за котешка глава. Ако искате да използвате други настилки, трябва да потърсите съвет от вашия домашен майстор.

Изграждане и полагане

Всеки вход на двора изисква морозоустойчива подконструкция, която е основана на 40 см дълбочина. Тази работа и полагането на различните настилки вече са описани в съответните статии.

Входът ви към двора обаче е изключение от точковото натоварване в лентите. Ежедневното прибиране и удължаване влияе върху стабилността на подструктурата и ще можете да предотвратите изместването на земята само с допълнителни мерки. Колкото по-тежък е автомобилът ви, толкова повече трябва да вземете предпазни мерки. Във всеки случай ще бъдете в безопасност, ако замените грубата чакълна конструкция в района на лентите с две основи от постно бетон.