Измийте якето с пълнеж от полиестер правилно

Полиестерът често се използва като пълнеж в зимните якета, така че да са хубави и пухкави и топли. Такова облекло имитира визуално и хаптично пухеното яке, но струва много по-малко. Въпросът сега е: Какъв е най-добрият начин да изперете яке с полиестерен пълнеж, така че синтетичните влакна да не се слепват и по този начин да развалят дрехата?

Каква температура на пране може да понесе полиестерният пълнеж??

Полиестерът е доста чувствителен към топлина. Синтетичните влакна са склонни да се слепват, свиват или дори топят, ако са измити или изсушени твърде горещо. Задайте доста хладен цикъл на пране, който загрява водата до максимум 30 до 40 градуса.

  • Прочетете също - Мога ли да измия полиестерната си възглавница на 60 градуса?
  • Прочетете също - Запитвания: Свива ли се полиестерът при пране?
  • Прочетете още - Измиване на полиестерна завивка: Ето как тя става хигиенично чиста!

Можете да намерите по-подробна информация на етикета за грижа на вашето яке с полиестерен пълнеж. Там ще намерите точната максимална температура, която никога не бива да надвишавате. Ако не остане етикет, единственият начин да бъдете на сигурно място е да изперете дрехата при 30 градуса.

А какво да кажем за сушилнята?

След измиване на якето с полиестерен пълнеж е много препоръчително да го закачите на линията, вместо да го слагате в сушилнята. Това е много по-добре за деликатния пълнеж.

Обикновено символът на сушилнята на етикета е зачеркнат на такива дрехи. Тъй като в това устройство температурите обикновено са много по-високи, отколкото при 60-градусовия цикъл на пране в пералната машина.

Може да е възможно нежно сушене при относително ниска температура, но производителят сам решава това. Въпреки това, полиестерът изсъхва сравнително бързо на линията, така че си струва да изберете тази алтернатива, която също е по-енергична по отношение на енергията.

За какво друго трябва да внимавате при пране??

На този етап имаме още няколко съвета за вас, които да ви помогнат да изперете якето си с полиестерен пълнеж особено внимателно:

  • Използвайте нежния или деликатен цикъл
  • За предпочитане използвайте мек препарат
  • Цветен детергент също може да бъде полезен
  • Разклатете добре пълнежа след измиване
  • Разстелете сакото върху ротационна сушилня за дрехи
  • Възможно по време на сушене. Обръщане и нокаутиране
Съвети и трикове Ако полиестерният пълнеж на якето ви вече е натрупан, може да ви помогне да изперете хубавото парче заедно с няколко топки за тенис на 30 градуса. Но не и ако влакната вече са слети заедно.