Осигурете кухня с огледало от плочки от стъкло

Стъклото има много предимства. Лесно се пере и е хигиеничен и може да се реже до всякакъв размер. Защо да не се използва и като кухненско изпръскване над работната повърхност, печка или мивка?

Поставете стъклото за задната стена на кухнята

Не винаги трябва да е класическото огледало за плочки в кухнята. Днес има много алтернативи като стъклена стена, която може да бъде нарязана за всякакви размери и предлага много добра защита срещу мазнини пръскачки, вода или други замърсители. В допълнение, не трябва да забравяте, че такава кухненска задна стена няма стави и следователно много лесно за почистване. Стъклена стена от стъкло позволява много индивидуален кухненски дизайн. Въпреки това, трябва да използвате подходящо стъкло за тази цел, като например следните стъклени видове:

  • Стандартно стъкло
  • Безопасно стъкло RAL-ESG
  • Безопасност на RAL-ESG Mate Mate

Използвайте стъклени плочи в различни версии

В специализираната търговия и в интернет има компании, които се специализират в производството на повърхности на стъклени материали. Тук можете да получите стъклени плочи в различни дизайни (вижте по-горе), които също се предлагат в различни цветове или нюанси. Ако искате да използвате стъклена плоча като огледало за плочки в кухнята, трябва да използвате или нормално стъкло, или безопасно стъкло в една от предлаганите версии. Въвеждате желания размер и може да се наложи да имате отвори за контакти или друго оборудване за монтаж. Прозрачните стъклени плочи могат да бъдат прикрепени например пред мотив тапети, например. Като алтернатива можете да получите плочи от матирано стъкло в различни размери или в цвят по ваш избор, които също могат да бъдат конфигурирани за индивидуален кухненски дизайн.

Обработка и запечатване на стъклените повърхности

Обработката на стъклените плочи трябва да се извършва от специализирана фирма. Самият вие едва ли ще имате възможност да изрежете стъклени плочи в по-големи формати или дори да им осигурите отвори за гнезда или друго оборудване за монтаж. В идеалния случай стъклената плоча се монтира и на стената от специализирана компания. Имайте предвид, че тук се нуждаете от точно равна повърхност и трябва да има подходящи опции за закрепване на стъклените стъкла към стената. В зависимост от размера и дизайна на стъклената плоча тя може да бъде много тежка. Това определено трябва да се вземе предвид при фиксиране и закрепване.