Масла за кухненски работен плот

Кухненските плотове са достъпни за много проекти и материали. Кухненската плоча, изработена от масивна дървесина, е особено в тенденцията. Необработените плотове за масивна дървесина все още трябва да бъдат омаслени - преди да ги използват, а също и по време на продължителността на употреба. Тук можете да прочетете как да печете кухненски работен плот.

Типични материали за кухненски работни плочи

Кухненският работен плот е неразделна част от съвременните кухни. Кухненската плоча може да бъде избрана от различни материали. Тук са най-важните кухненски плочи според материал:

 • Прочетете също - полски кухненски работен плот
 • Също така прочетете - масла или масла за боядисване?
 • Също така четете - пръчки за кухненски работни плочки
 • Кухненски плочи, изработени от дърво композит с покритие като пластмаса
 • Кухненски плотове облицовани облицовани
 • Работи от естествен камък
 • Кухненски плочи от масивна дървесина

Кухненската плоча, изработена от масивна дървесина, може отново да бъде купена или боядисана. Необработените работни плотове често трябва да бъдат предварително обработвани, преди да могат да ги използват. Това препоръчва специален твърд восък и твърди масла. Трудното масло по принцип е специално приготвено ленено масло. Веднага след като това масло има контакт за въздух, той кристализира в дървесните пори и го защитава.

Масла като редовни грижи

При вече използвани работни плотове се изискват повторно масла при по-големи интервали от време, което от своя страна зависи от интензитета на използване. Освен това може да се случи и кухненската плоча трябва да бъде получена чрез шлайша драскотини.

Инструкции за стъпка по стъпка за смазване на кухненски бокс

 • Трудно масло
 • евентуално прозрачно грунд масло
 • Четка или гъба за масло
 • евентуално абразивно средство, ако табелата все още трябва да бъде подготвена
 • Влажни парцали или парцал

1. Подготвителна работа

Ние не искаме да отидем по-близо до шлифоването тук. Ако кухненският работен плот е приготвен досега, избършете го чист с влажна кърпа. Можете също така да определите дали има места, които са абсорбиращи.

Ако има такива зони, трябва да похвалите кухненския плот с грунд масло. Така че те предотвратяват петна, които биха били видими по-късно дори с сушено масло, което може да бъде създадено само поради различна абсорбция.

2. Маслата на кухненската плоча с твърдо масло

Можете да приложите твърдото масло с гъба или четка. Нанесете маслото щедро, но го разпределете равномерно. След около 15 минути избършете препълнено твърдо масло. След това отново изтрийте табелата и повторете всичко. Ако плочата блести равномерно кадифеност и не може да се настани масло, те са готови. В зависимост от плочата, тя е между две и четири операции за смазване.

3. Почистете кухненския работен плот

Сега можете да избършете работния плот с подходящи почистващи препарати в ежедневната употреба с подходящи почистващи препарати. Въпреки това, те трябва да избягват препарати, които съдържат повърхностно активни вещества. Тъй като веднага след като кристализираното твърдо масло се разтваря бавно, тези повърхностно активни вещества могат да проникнат в порите. Тези вратовръзки замърсяват, така че кухненската работна плоча бавно да изчезне неравномерно.

Съвети и трикове в дневника на къщата ще намерите множество пътеводители до кухненски плочи. Например, моля, знам как да изрежете кухненски работен плот.