Изграждане на пясъчно-варова тухлена стена

Тухлената стена от пясък-вар може да бъде значително по-евтина от тухлена стена - пясъчно-варовичната тухла също има някои ценни свойства, особено за вътрешна употреба. Разберете всичко, което трябва да знаете за строителния материал и неговите свойства, актуални предложения и важна информация за обработка.

Обща информация

Тъй като пясъчно-варовите тухли се произвеждат днес основно промишлено и производственият процес консумира значително по-малко енергия за производството на тухли, пясъчно-варовите тухли също са значително по-евтини в търговията. Друго предимство на разходите е резултат от по-голямата носеща способност и произтичащата от това намалена дебелина на стената и възможността за тухли плоски блокове от пясъчно-варови тухли в тънко легло.

  • Прочетете също - размери пясъчно-варови тухли
  • Прочетете също - съвети за закупуване на пясъчно-варови тухлен клинкер
  • Прочетете също - Купете евтини пясъчно-варови тухли

За вътрешна употреба пясъчно-варовичната тухла е отличен строителен материал, главно поради високата си топлопроводимост и добрите звукоизолиращи свойства. При външните стени обаче това може да бъде недостатък: високата топлопроводимост означава необходимостта от по-ефективна топлоизолация на външните стени - което често води до по-високи разходи.

Актуални оферти

Пясъчно-варови тухлени камъни
KSR (P) 5 DF - 248 x 150 x 248 мм domapor.де 1.692 EUR / 1.000 броя
KSL R (P) 6 DF перфориран блок ebay.де 1.524/1 евро.000 броя
Плътни камъни
KSL 2DF, 240 x 115 x 113 мм domapor.де 431/1 евро.000 броя
Перфориран камък 8 DF 11,5 x 50 x 24 cm отстъпка от пясъчно-варови тухли.де 1,68 EUR / бр

препоръки

Ако искате да издигнете здрава вътрешна стена от пясъчно-варови тухли, винаги трябва да търсите DIN наредбите за методите на обработка. За определени строителни цели и якост на натоварване също трябва да се спазват разпоредбите за необходимата минимална дебелина на стената и разрешените класове камъни.

Когато планирате, имайте предвид също, че пясъчно-варовите тухли - особено плоските тухли - имат значително по-голямо тегло от тухлите. Все още можете да обработите до 25 кг на ръка, за по-голямо тегло на камъка трябва да използвате така наречената карета за полагане, ако е възможно.

Допълнителна информация по темата:

  • Преглед на приложимите стандарти за пясъчно-варови тухли
  • Информационна страница на Федералната асоциация за пясъчно-варовикови тухли eV
  • Статия в Уикипедия
Обърнете внимание на влагата в камъка В случай на пясъчно-варови тухлени зидарии е важно камъкът да не отстранява влагата от хоросана (7,79 евро на Amazon *) твърде бързо. Това е важно, за да се осигури достатъчна здравина на стената. Ако камъните са прекалено сухи, трябва да ги навлажните леко, когато ги полагате, за да може хоросанът също да се втвърди добре.