Запечатайте стъклена плоча за камина със силикон и на какво трябва да обърнете внимание

Можете да уплътните стъклените плочи на камината със силикон, които позволяват лесно почистване и поддръжка на камината и района в непосредствена близост. Често не се използва уплътняващо съединение, а специално силиконово уплътнение.

Запечатайте стъклената плоча върху печката

Стъклена плоча на пода служи за защита на пода отдолу от летящи искри или повреди. В същото време позволява лесно поддържане на зоната около печката, тъй като има гладка и лесна за грижа повърхност. Това обаче е от малка полза, ако на пода лежи незапечатана стъклена плоча, под която пепелта или други частици мръсотия могат да се събират по краищата. За да се предотврати това, стъклената плоча трябва да бъде адекватно затворена. Това може да се направи със силикон, например, за предпочитане със специално уплътнение. В миналото за тази цел са се използвали предимно ламаринени плочи, които лесно биха могли да бъдат свързани с пода. Печатът обаче трябва да отговаря на определени изисквания, за да може да изпълни предназначението си, като следното:

  • Прочетете също - Уплътняване на комин и за какво да внимавате
  • Прочетете още - Запечатване на дърво със силикон и за какво да внимавате
  • Прочетете също - Какво да имате предвид при боядисване на камина
  • зоната около плочата трябва да бъде запечатана
  • трябва да е прозрачен силикон
  • Когато използвате уплътнителна лента, трябва да е възможно да я отрежете индивидуално

За тази цел използвайте специални уплътнителни ленти

Има специални защитни устни за стъклената плоча на печката, които се състоят от силиконово уплътнение и се предлагат в различни дължини. С такова уплътнение малката междина между стъклената плоча и пода може да бъде запечатана. Може да се направи чиста връзка на фугата. Ако е необходимо, дори е възможно да се изравнят леките неравности в пода. Прахът и мръсотията нямат шанс да попаднат под плочата и да причинят грозно замърсяване там. Специалните уплътнения са направени за полагане под подови плочи и с малко усилия могат да се използват и със съществуващи подови плочи. Можете да поставите уплътненията относително лесно, тъй като те са самозалепващи се от едната страна. Ако дизайните са прозрачни, те едва ли се забелязват. Уплътненията са изработени от трайно еластичен силикон и се предлагат в различни дължини. Ако е необходимо, уплътненията могат лесно да бъдат нарязани по размер. Това ги прави интересна алтернатива на конвенционалното запечатване със силиконов уплътнител от патрона.