Котешко капаче във вратата на вътрешния двор

Котките са известни със своята идиосинкразия. Искате сами да решите дали, кога и колко често искате да излизате навън или обратно. Ето защо човекът е изобретил котешката клапа. Прочетете, за да разберете как да инсталирате такъв във вратата на вътрешния двор.

Инсталирайте котешка капачка във вратата на вътрешния двор

Доказано е, че котешките клапи предпазват развълнуваните настроения на домашния тигър да не станат тирания

..

ако ви е писнало да се налага да ставате през цялото време, за да отворите вратата или прозореца за вашия рипс, можете да използвате тази практична посуда.

  • Прочетете също - запечатване на вратичката на вътрешния двор
  • Прочетете също - Цените на вратите на вътрешния двор с един поглед
  • Прочетете също - проектирайте вратата на вътрешния двор без бариери

Готови котешки клапи се предлагат от зоомагазините. Опитните хоби майстори-майстори могат също да си направят такава с люлееща се врата, която да се монтира сама - с готовите модели, но обикновено е по-лесно поради различни удобни устройства и евентуално включен монтаж.

Има няколко неща, които трябва да имате предвид, когато инсталирате във вратата на вътрешния двор:

  • Материал - за стъкло, ако е необходимо. Наемете стъклар
  • Здравина на вратата
  • Получете разрешение в случай на наем

Видях / изрязах дупка

Първият важен момент е материалът на вратата. Много врати на вътрешния двор в по-голямата си част са снабдени със стъклена вложка. Ако тя повече или по-малко достигне прага, дупката, необходима за котешката клапа, трябва поне частично да бъде направена тук. Рязането на стъкло е напълно осъществимо за миряни с малко практика. Неопитните потребители не трябва непременно да започват с дупка във вратата на вътрешния двор. Ако се съмнявате, по-добре е да наемете стъклар.

Ако вратата е направена от дърво или пластмаса на достатъчна височина в долната част, нещата са малко по-лесни. След пробиване на централен отвор в чертежа, обикновено можете просто да работите с мозайката.

Обърнете внимание и на дебелината на вратата. Обикновените котешки клапи обикновено понасят само определен, умерено голям диапазон на дълбочина на инсталиране. Ако обаче вратата не е по-дебела от 5 см, тя трябва да е съвместима с повечето котешки клапи. Инструкциите за монтаж винаги са включени в готовите котешки капаци за монтаж. Обикновено има шаблон за маркиране. След като дупката е направена, пилотните отвори обикновено трябва да бъдат пробити за винтовите връзки.

Ситуация под наем

При наемането обикновено не могат да се правят намеси в строителната тъкан. При добри отношения с наемодателя обаче може да е възможно да се говори за това. Можете също така да помислите да се запишете за подмяна на врати на вътрешния двор, когато се изнесете.