Запечатване на душ кабина Kermi

Душ кабините от производителя Kermi се предлагат в много дизайни и са изработени от висококачествени материали. Правилната инсталация включва и перфектно уплътнение между душ кабината и душ кабината и навън.

Ако душ кабината Kermi показва течове

Дори и с добре проектирана и висококачествена технология, душ кабина може да изтече след няколко години или десетилетия, което прави необходимите ремонти. Течовете могат да възникнат на различни места, като тук:

  • Прочетете също - На душ кабина сглобете уплътнението и го запечатайте правилно
  • Прочетете още - Уплътняване на душ кабина без силикон и как да го направите
  • Прочетете също - Как да изхвърляте правилно душ кабина
  • върху уплътнителните ленти
  • с профилите за отводняване на водата
  • връзките или. Ролки за плъзгащи се или плъзгащи се врати
  • върху магнитните профили

Какво да правите в случай на дефект или теч

Много е важно да откриете дефектните компоненти и да организирате подходяща подмяна. Все още можете да получите повечето резервни части от специализирани търговци или директно от производителя дори след няколко години. За да получите подходящата резервна част, първо трябва да изберете подходящата серия, към която принадлежи вашата душ кабина. Тогава е въпрос на избор на подходящ дизайн, например избор на душ кабина с плъзгаща се врата, свободно стоящ душ или друг дизайн. Сега е време да изберете необходимата резервна част, като използвате списъка с резервни части. Най-лесният начин да поръчате резервни части е да се свържете директно със специализиран дилър във вашия район или с производителя на вашата душ кабина.

Извършете ремонт и запечатайте душ кабината

През повечето време проблемът трябва да бъде решен чрез подмяна на дефектната резервна част. Ако след това все още има течове на други места, например в зоните на душ кабината или към стените, може да се наложи да подновите използвания там уплътнител (15,25 евро на Amazon *) и например да изрежете дефектния силикон фуги и поставете нов силиконов уплътнител. Продължете много внимателно и отстранете възможно най-старателно остатъците от запечатване преди почистване и изсушаване на уплътняващите повърхности, преди новото уплътнително съединение да може да бъде приложено.

Какво трябва да имате предвид при обработката на нов уплътнител

Като правило за уплътняване на душ кабината използвате силиконов уплътнител, тъй като този уплътнител е много гъвкав и водоустойчив. Най-добре е внимателно да се маскират участъците, които трябва да се запечатат, преди да нанесете уплътнителя и да отлепите силиконовите фуги. Това ви спестява трудоемкото отстраняване на всеки уплътнител, който е попаднал отстрани.