Направете си сондаж през бетон

Свредло за ядро ​​в бетон може лесно да направите сами с устройство за отдаване под наем. Стоманобетонът може да се пробие и с диамантено ядро. Тъй като силите, които възникват, могат да доведат до избиване на бормашината, трябва да се използва стойка за бормашина. Препоръчва се вода за охлаждане и намаляване на праха.

Пробиване на бетон с водно охлаждане

Стената, през която трябва да се пробие пробив, често е направена от бетон. Например, за да направите сами отвор за аспиратор, можете да заемете подходяща машина. С обичайния диаметър за шкафа за изгорели газове от 15 сантиметра, трябва да се използва неподвижна стойка за бормашина, която също може да бъде заета.

  • Прочетете също - Направете сами пробиване на сърцевината за аспиратора
  • Прочетете още - Сондаж на сърцевина без вода за охлаждане и избягване на прах
  • Прочетете също - Извършете ядрото със сондиране с оборудване под наем

Докато други материали като зидария и тухли могат да се пробиват без вода, бетонът винаги трябва да се охлажда с вода, за да се защити свредлото. Освен това намалява развитието на прах. Когато сами извършвате сондажно пробиване, съпротивлението на пробиване се променя няколко пъти поради бетонните компоненти. Авансът, с който се натрупва налягането, трябва да бъде съответно увеличен или намален.

Практически съвети и съвети

  • Бъдете внимателни при пробиване на дупки в сърцевината в широко разпространените кухи бетонни блокове. При пробиване на свободна ръка свредлото „удря“ внезапно и бързо през кухина, която е достигната.
  • Поставката за бормашина трябва да бъде здраво закрепена към стената с помощта на падаща котва. Много доставчици на заеми таксуват допълнително за заема.
  • Свързването със сърцевина без ръце създава не само по-голям оперативен риск, но и води до по-голямо износване на материала.
  • Понякога отделни сегменти се разхлабват в главата на свредлото. Ако бъде забелязан, сегментът трябва незабавно да бъде изваден от сондажа, в противен случай неизбежно ще унищожи останалата част от свредлото.
  • Ако от сондажа не излезе повече охлаждаща вода, тя трябва незабавно да се провери къде остава.
  • Ако има нередовно износване отстрани на свредлото, охлаждащата вода е недостатъчна. Освен това въртенето на свредлото трябва да се провери за наличие на дисбаланс по време на въртене.
  • Устройството за заем трябва да има предпазен превключвател (FI), тъй като работи с електричество и вода.

Съвети и трикове Когато закрепвате стойката за бормашина, трябва да монтирате стенните анкери, без да се люлеете и на дълбочина, в съответствие със спецификациите на производителя. Ако дюбелът не развие 100% напрежение на винта, направете нов отвор за закрепване.