Боядисайте боров таван в бяло само след цялостно почистване

Остаряващ таван от борова дървесина може да бъде подправен, като го боядисате в бяло. Тъй като въздухът в помещението е транспортирал много частици мръсотия, вероятно никотин и мазнини нагоре, предварителното почистване може да бъде свързано с известни усилия. Смолата обикновено вече не играе роля в по-старите панели, но го прави в новите.

Отстранете старателно замърсяванията

Често се подценява колко частици мръсотия са прилепнали към тавана през годините. Ако таванът от борова дървесина вече е лакиран, обикновено се почиства по-лесно, отколкото със "сурови" панели. Въпреки това, всеки тип панел или ламперия първо трябва да се измие с луга.

  • Прочетете също - Боядисване на тъмен дървен таван в бяло
  • Прочетете също - Оцветете дървен таван в бяло, като го напръскате
  • Прочетете също - Боядисване на дървен таван с покритие: избор на цвят и процедура

В помещението за пушене миризмата също е определяща и в най-лошия случай е проникнала в дървото. Професионалното пречистване на озон често е от съществено значение, за да се отървете от миризмата.

Боядисването и, ако е необходимо, грундирането може да се извърши с телескопичен прът. За измиване и почистване трябва да има подходящи помощни средства за катерене като скеле (с ролки), платформа или стълба.

Шлифоване, включително всички налични канали

За да се осигури по-добро сцепление на панелите с боята, се препоръчва шлайфане с ексцентричен шлайф. Песъчинките 100 или 150 са избрани като абразив.

В случай на конструкции с жлебове и жлебове и фуги между панелите, фугите трябва да бъдат поне шлайфани ръчно. Делта шлифовъчна машина или малка шлифовъчна машина, която напълно достига до каналите, е по-добра.

Почти винаги се препоръчва грунд

Винаги е препоръчително да нанесете грунд или подкосъм за бял слой. Това намалява риска нещо по-тъмно да се прояви в по-късен момент. По изключение много добре покриващата креда боя може да бъде боядисана директно в два слоя без предварително боядисване.

Изпълнение по време на боядисване

Ако таванът от борово дърво има празнина в сянка, това първо трябва да бъде боядисано. Възнамеряваме да пребоядисаме и стените, ако започнем от тавана.

Като цяло боите могат да се нанасят с четка, валяк и пулверизатор. За таван от борова дървесина със съединения трябва да има четка и валяк.

Съвети и трикове Извършете цялата работа, от измиване, шлайфане и грундиране до боядисване, винаги в посока на зърното.