Инсталирайте климатична система на тавана по икономически изгоден начин

Физически две противоположни свойства се срещат с откритото таванско помещение на къща и охлаждането на стайната температура. Ако искате да инсталирате климатична система на тавана, определено трябва да изберете професионален монтаж. Евтиното оборудване и монтаж само пренасочват разходите към бъдещето.

Покупката е само част от инвестицията

За разлика от долните етажи, таванско помещение винаги е изложено на особено силно влияние на външни обстоятелства. За да се работи с климатична система по икономически изгоден начин, са необходими обширна и професионална изолация и монтаж. Това може да намали ефекта от затоплянето, но все още никога не достига нивото на конвенционалните жилищни етажи.

В повечето случаи изолацията в таванските етажи е предназначена да запази топлината в къщата. Ако климатичната система трябва да охлажда температурата през лятото, изолацията трябва също така да предотвратява нагряването, доколкото е възможно. Освен това има добре обмислено и функциониращо регулиране на влажността на тавана.

Климатикът на тавана струва доста малко

В съвременното строителство, производството и технологиите за материали са се развили до такава степен, че обикновено скъпото охлаждане (и отопление) на въздуха в помещенията с помощта на електричество е достъпно. В случай на структурно несъвършени условия обаче климатикът се превръща в бездънна яма. Инвестиционните разходи варират между средна четирицифрена сума и до 20, в зависимост от предпоставките.000 евро.

Следните условия трябва да бъдат изпълнени, за да се климатизира с електричество:

  • Изолацията трябва да предотврати затоплянето и прегряването, доколкото е възможно
  • Прозорците и стъклата трябва да бъдат ефективно засенчени
  • Изпълнението на маркуча за отработен въздух е правилно и оптимално изолирано
  • Уловете и изхвърлете кондензната вода, която се образува в системата за събиране
  • Изберете устройство въз основа на производителността (операция и тип устройство, обем на стаята)
  • Позиционирайте оптимално външния модул или компресора
  • Ако е необходимо, изберете устройство с инверторна технология, което може да служи и като нагревател
  • Общо изчисляване на разходите за инвестиции и поддръжка и привеждане в съответствие на изпълнението

С разделено устройство за климатизация на тавана, до пет по-ниско разположени стаи също могат да бъдат климатизирани. Тази опция може значително да увеличи ефективността и ефективността.

Съвети и трикове Термопомпа въздух-въздух, която може да охлажда и тавана ви, може да бъде добра алтернатива на климатика. Енергийният добив и ефективността може да се окажат значително по-добри във вашия баланс, отколкото чист климатик.