Направете сами скрит шаби шик

Първата поява на изтъркан шик може да се отдаде на пънкарите и дънките им през 70-те години. Преди около тридесет години използваният стил се разширява и включва мебели. Успоредно с избледнелия индустриален дизайн, стилът завладява частните домакинства. Когато сами правите скрин, зависи от това на колко години изглежда.

Истински и имитация изтъркан шик

Шаби шик и неговият близък дизайнерски партньор, винтидж стил, създават илюзията за наситен живот на скрин с получените следи. Действителната възраст на скрина обикновено е от второстепенно значение.

  • Прочетете също - Изградете сами скрин с плъзгащи се врати
  • Прочетете също - Направете сами скрин във винтидж стил
  • Прочетете също - Изградете сами скрин с врати със скрити панти

Скрин, който е остарял естествено и в реално време, може да бъде допълнително усъвършенстван и украсен чрез последваща обработка. Новите скринове могат да бъдат „изрязани“, за да изглеждат стари, което пуристите сред любителите на шаби шик отхвърлят.

Класически материали за шаби шик

  • Варовик (14,49 евро на Amazon *)
  • Пращене лак
  • Креда боя
  • глазура
  • Мебелен восък

Поръчката формира основата за последваща обработка и дизайн. Дори неравномерното покритие, когато се прилага, създава мръсотия. Когато се изсушат или изсушат, боята или лакът могат умишлено да бъдат "обезцветени" с различни инструменти. Втори, по-светъл цвят, нанесен върху тъмен слой боя, допълнително усилва ефекта.

Нередности могат да се създадат и чрез нанасяне на слой боя с ацетон, минерални спиртни напитки, спирт, препарат за отстраняване на лак и други вещества на основата на разтворител. Важно е да се отбележи забавеният ефект в някои случаи, който по-късно превръща светлинните следи в много силни ефекти.

Класически инструменти за изтъркан шик

Почти във всеки случай шлифовъчният блок с шкурка (120 песъчинки) е централният инструмент за обработка. Винаги трябва да се работи на ръка, тъй като машините произвеждат твърде много еднородност.

Телена четка, абразивна гъба или стоманена вълна ще ви помогнат да създадете износени ъгли, ръбове и петна. Бетонните драскотини могат да бъдат отбелязани с гумена чистачка и всички метални инструменти с остър връх.

Цветното лющене се задейства автоматично чрез нанасяне на лак craquelure и трябва да бъде изследвано и евентуално преработено само след като окончателно изсъхне.

Съвети и трикове Когато мислите за цялостния външен вид на вашия скрин в изтъркан шик, помислете и за фитингите. Повечето метали се замъгляват, корозират или патинират, когато ги третирате с оцет, сол и / или киселина.