Задаване на вентилационна система и как работи

Правото въвеждане в експлоатация е много важно в вентилационната система. Трябва да зададете вентилационната система или. Инсталирайте правилно, за да могат да изпълняват функцията си правилно и по-късно да работят възможно най-ефективно.

Регулирайте вентилационната система и защо това е толкова важно

За да имате свеж въздух в къщата по всяко време, но колкото е възможно по-голяма топлинна енергия, трябва да използвате вентилационна система, за предпочитане едно с оползотворяване на топлина, което осигурява ниски енергийни загуби. Само с правилно функционираща вентилационна система можете да получите точното количество свеж въздух, от което се нуждаете, и да можете да осигурите отстраняването на застоялия въздух. Освен това се премахват неприятните миризми и замърсители и се предотвратява прекомерната влажност. Контролираната вентилация на жилищното пространство е важна, но това е възможно само ако вентилационната система е правилно настроена.

  • Прочетете също - Как работи една вентилационна система?
  • Прочетете също - Как да настроите вентилационна система Vallox
  • Прочетете също - Предгревателят за вентилационната система и как работи

Какво се случва, ако вентилационната система не е настроена правилно?

В идеалния случай вентилационната система трябва да отстранява остарелия въздух от къщата и да изсмуква свеж въздух отвън. Обикновено това работи без никакви проблеми. Често обаче възникват проблеми, ако системата не е била настроена и конфигурирана правилно след инсталацията. Или твърде много чист въздух попада в стаята, или твърде малко. Неравномерното разпределение на свежия въздух в отделните помещения в централната вентилационна система също е чест недостатък. Освен това, често се появяват следните недостатъци, ако системата не е настроена правилно:

  • Той привлича отделните стаи.
  • Системата издава неприятни звуци.
  • Някои от стаите са с лоша вентилация.

Кои фактори играят важна роля при наемането на работа

Обикновено той определя колко въздух е необходим за предотвратяване на замърсители, неприятни миризми или прекомерна влажност. Много фактори играят важна роля, например отоплителното и охлаждащо натоварване, излагането на прекомерна влажност, замърсители или неприятни миризми. Важна променлива се състои от така наречените обменни курсове, които показват колко често целият въздух в помещението трябва да бъде заменен в рамките на един час, за да се създадат оптимални условия. Поради тези причини трябва да се уверите, че вентилационната система е включена по време на или. е напълно настроен веднага след монтажа, за да се гарантира, че функционира правилно и да настрои точното количество въздух, който се изисква, колкото е възможно по-добре.