Рисувайте върху платно с нов мотив

Ако отпечатък или снимка са приложени върху платно, е сравнително лесно да се рисува върху тях. Акрилните и маслените бои често имат триизмерна текстура и структура. Това трябва да се изравнява в зависимост от дълбочината. В повечето случаи старото приложение е подобно на грунд и може да бъде покрито с подходяща нова боя.

Покрийте маслени бои

Стара "маслена шунка" върху платно е почти толкова добра, колкото и девственото платно, когато трябва да се създаде нова картина. Боята действа като грунд и лесно носи свежа маслена боя и акрилна боя. Важно е напълно да почистите праха и да почистите платното.

  • Прочетете също - Закачване на платно без рамка за разтягане
  • Прочетете също - Обличане на екран за прожекция
  • Прочетете също - Когато почиствате платно, видът на употреба решава

Новото нанасяне на боя трябва да съответства физически на съществуващото. Като общо правило новият цвят трябва да се смесва с по-мазна смес. Така че "залепва " по-силно към "постния " стар слой. В допълнение, повишеното омазняване поради по-голям дял смолен лак намалява риска новата боя да се разкъса по време на сушене и втвърдяване.

Ако трябва да се боядисва маслена картина, която все още не е изсъхнала или е само леко изсъхнала, прясна боя може просто да се нанесе върху областите, които трябва да се коригират. Ако е смесен и набразден, цветът на фона се отстранява с кърпа, потопена в терпентин.

Обърнете внимание на поведението на засмукване

Най-лесният начин да рисувате върху принтирано платно или платно със снимка е акрилната боя. Възможно е дори повторно нанасяне на бяла боя. Моля, обърнете внимание на попиваемостта на стария слой боя. Ако са включени хартия или акварел, попиването може да доведе до намалена непрозрачност. В този случай филмообразуващите бои без разтворители са добра алтернатива.

Творчески идеи за реконструкция и пребоядисване

Комбинациите от старо и ново могат да бъдат вълнуващи. Следните творчески техники могат да бъдат използвани за създаване на уникални и интересни мотиви:

  • Скрийте частично непопулярни области с мотиви под геометрични фигури
  • Поставете рамки и граници около отделни мотиви ("ревящи елени ")
  • Генерирайте метафорични градиенти, използвайки техники на точки и мазилки
  • Променете съществуващия мотив чрез обработка с терпентин
  • Трансформирайте представителните и реалистични мотиви в абстрактни и сюрреалистични
Съвети и трикове Много стари платна с мотив "маслена шунка", които можете да намерите на битпазара, често са с по-високо качество от новите стоки на ниски цени. Използвайте тази "суровина ", особено докато все още не сте станали майстор-художник.