Мраморна плоча има своята цена

Ако искате да закупите мраморна плоча като плот за маса или плот, трябва да обърнете внимание на истинския мрамор. Много варовикови камъни с подобен визуален вид също се предлагат като мрамор. От геоложка гледна точка обаче те не са мрамор.

Терминът мрамор

В хода на историческата архитектура и строителство терминът мрамор се е развил и за много камъни, които не са истински мрамор. Варовикът, травертинът, а понякога дори гранитът и гнайсът се предлагат на пазара под термина мрамор. Разбира се, това се отразява и в цената.

  • Прочетете още - Цените за мраморен под
  • Прочетете също - Цената на защита от падане за Windows
  • Прочетете също - Фактори в цената на един бетонен есен

Истинският мрамор се създава от голяма топлина и натиск дълбоко в земята. Полученият процес на трансформация и трансформация отнема много дълго време. Благодарение на сътресенията и други геоложки промени, мраморът се „скита“ до височини, които го правят удобен за ползване на първо място. Копаенето, често разположено в много трудно достъпни планини, оказва голямо влияние върху цената.

Мраморните плочи често са варовикови плочи

Типове изкуствен мрамор като популярния мрамор Jura често могат да се добиват с много по-малко усилия поради местоположението на тяхното появяване. Кариерите често са разположени на плата, които преди са били под вода. Фалшивите мрамори са предимно скали, образувани от утайки с по-ниска възраст.

Поради щедрото използване на термина мрамор се предлагат много „фалшиви“ мраморни плочи на цена, която не би била постижима за истински мрамор. На цена, по-малка от четиридесет евро на квадратен метър, трябва да се определи точно дали мраморните плочи са направени от истински мрамор. Ако случаят е такъв, трябва да се приеме, че мраморните плочи идват от източници, които позволяват ниската цена чрез експлоатационен добив.

Избрани доставчици

  • гранит.de предлага добър преглед на мраморните видове и подробна информация за типовете и характеристиките на скалите. Широките източници на добив и търговия позволяват обширни изследвания за мраморни плочи.
  • фабрика за естествен камък bamberger.de винаги има останали наличности и предлага фабрична продажба за крайни клиенти. Доставчикът предлага и мраморни плочи за художествени материали.
  • мрамор-ням.de се е специализирала в индивидуалното производство на мраморни плочи като единични парчета за маси, за покриване, като умивалници, первази и мебели за баня
Съвети и трикове В допълнение към специализираните дилъри и минни компании, мраморна плоча може да се намери и в несвързани клонове на ниска цена. Производителите на фурни и оборудване за градински мебели често имат и отделни мраморни плочи.