Изработване на матрак, устойчив на атмосферни влияния за външна употреба

Веднага след прилепването, използването на матрак на открито не звучи съвместимо. Или леглото не е достатъчно защитено от проникване на влага, или херметичното покритие от синтетична кожа го прави устойчиво на атмосферни влияния. Това не звучи уютно и комфортно и може да унищожи матрака, ако няма вентилация.

Видове матраци и свойства

Матракът може да се състои от различни ядра. Пружинните сърцевини и джобните пружинни сърцевини се състоят от интегрирани и еластични метални спирали. Матраци от пяна се предлагат в различни дизайни. Обикновено те са изградени от масивни слоеве пяна с различна еластичност и мекота. Латексният матрак получава своята гъвкава сърцевина през отвори с различна дебелина. Самият латекс е направен от разпенен естествен или синтетичен каучук.

Що се отнася до вътрешната работа и сърцевината, латексният матрак е най-малко чувствителен към външни влияния. При дунапренените матраци поведението зависи от вида пяна. Има например вискозни пяни, чиято еластичност силно зависи от температурата и промените. Пролетните сърцевини могат да ръждясат. Вътрешната обработка на латексен матрак има най-добрите свойства за открито.

Предлагат се няколко водоустойчиви материи

Много нормални матраци са покрити или оградени със свредло или бормашина. Като алтернатива се използват други стабилни, но не водоустойчиви материали. За да направите матрака устойчив на атмосферни влияния, тази граница трябва да бъде защитена. В магазините се предлагат следните водоустойчиви материи и платове:

  • Твърдо изтъкан специален памук с ефект на набъбване
  • Синтетичен плат с мембранна функция (едностранна водоустойчивост)
  • Покрити тъкани без дифузия
  • Синтетични тъкани с микропорести мембрани (Gore-Tex)
  • Латексна тъкан (херметична и водоустойчива)
  • Винилова тъкан (херметична и водоустойчива)
  • Клеенка (херметична и водоустойчива)

Когато избирате "опаковъчен материал ", всички мембранни тъкани са най-добрите решения, но са много скъпи. Плътно изтъканият египетски памук, който набъбва, когато е влажен и става още по-плътен, има тенденция към плесен. Латексът, винилът и мушамата се държат физически като пластмасови листове. Това е проблематично за вентилацията, от една страна, и хаптичното ограничение, от друга. Ако се използват херметически и водоустойчиви капаци, вентилацията трябва винаги да е налична поне от долната страна на матрака.

Съвети и трикове Ако сте готови да сменяте корицата по-често в един сезон, могат да бъдат подходящи и специални корици за инконтиненция. Краткият им живот се компенсира от ниските изкупни цени.