Средиземноморска градинска стена води на юг към имота

Средиземноморската градинска стена е по-малко свързана с материала, от който е направена, отколкото с характерна цветова схема и архитектурен стил. Преобладават топлите земни цветове между жълтеникаво-бежово до светло-кафяво с леко селски повърхностни структури.

Ярки цветове и рустикални текстури

Средиземноморският архитектурен стил е популярен в Германия и варира от бежово-кафява зидария до червеникава теракота. Тухлите за градинска стена в средиземноморски стил се предлагат от различни материали. В допълнение към подходящо обработения бетон, често срещани са изгорели тухли като теракота. За стени от естествен камък
Преди всичко пясъчно-варовите тухли отговарят на визуалните изисквания, но се оценяват и леки базалти, мрамор от юра или червеникави габро и гнайси.

  • Прочетете също - Боядисване на градинската стена
  • Прочетете още - Градинската стена с прозорци има индивидуален чар
  • Прочетете още - Градинската стена от бетон може да бъде проектирана по много начини

Тухла, глина и теракота

Често срещани архитектурни стилистични средства за създаване на градинска стена в средиземноморски стил са компоненти, изработени от тухли, глина и теракота. Поставянето на ред тухли от глина или теракота върху светла каменна стена създава типичния вид.

Друг класически дизайнерски елемент са прозорците или отворите, вградени в градинската стена, често с первази от теракота или тухли. Заоблените или отместени курсове за глава на стената подчертават закачлив елемент от средиземноморската градинска стена.

Бетон и аксесоари

Бетонните работи използват предимно техники за обработка като релеф, барабани и пламъци, за да придадат на бетонните повърхности средиземноморски усет. Заедно със съответните цветни пигменти се създават продуктови серии, които често са кръстени на южноевропейски региони, от които е известен типичният стил.

Съответно ремонтирана бетонна градинска стена обикновено е предназначена за сухи каменни стени и е значително по-евтина от истинския естествен камък. Бетонните стени често се комбинират с глина или теракота, което придава на цялостния външен вид допълнителен облик на автентичност.

Други структурни „аксесоари“ като засаждане на градинската стена с гипс, каменни седалки в същия стил и позиционирането на много глинени съдове като галерии и плантатори ограждат стената на градинската градина. Южните растения и стилът на сядане, маси и декорации на окачени стени допълват картината.

Съвети и трикове Преобразуването на "обикновена" стена в средиземноморска градинска стена може да бъде изпълнено с малко усилия с нов слой боя и горната част на стената.