Изградете естествена каменна стена, за да закрепите склона и за какво да внимавате

Парцел под наклон има своите предимства. В много случаи обаче ръката трябва да бъде здраво закрепена. Това закрепване на наклон може да се извърши по различни начини, например чрез естествено изглеждащи стени от естествен камък.

Укрепването на наклона гарантира, че повърхностите са възможно най-равни

Дори на хълм имот се изискват равни повърхности, например за тераси, тревни площи или градини. Тук се прилага, че опората е по-сложна, колкото по-стръмен е наклонът. Натискът от почвата и въздействието на валежите могат да бъдат значителни и да се измият под почвата. За да се предотврати подхлъзването на наклона, трябва да се създаде сигурно закрепване. Това може да се направи по различни начини:

  • Прочетете още - Изграждане на стена от естествен камък върху склон
  • Прочетете също - използване на растения за укрепване на склонове и на какво трябва да обърнете внимание
  • Прочетете още - Укрепването на наклона с камъни и на какво трябва да обърнете внимание
  • естествена привързаност от растенията
  • създаването и запълването на гамбиони
  • използването на гравитационни стени
  • със сухи каменни стени от естествени камъни
  • издигането на палисади

Ако предпочитате варианта с естествени стени

Естествените стени са много подходящи за по-малки насипи с височина по-малка от метър. Ако наклонът е по-висок, може да се наложи сертификат за безопасност относно стабилността. Суха каменна стена от естествен камък впечатлява с красивия си външен вид. С малко ръчно умение дори можете сами да изградите такава стена.

Какво трябва да имате предвид при изграждането на такава стена от естествени камъни

За да се получи стабилна стена, която може да издържи на напреженията, причинени от почвата под влага, строителството трябва да се извърши професионално. Така че обикновено се нуждаете от дренажна тръба, за да източите водата. Уверете се, че имате достатъчно чакъл за насипване и стабилна основа, върху която стената ще стои сигурно. Стената обикновено се подпира на наклон или насип. Имайте предвид, че не всички естествени камъни са подходящи за изграждане на гипсокартон. В повечето случаи това е пясъчник, варовик от черупки или подобни камъни.

Голяма тълпа е важна

Стената обикновено е изградена без хоросан (7,79 € на Amazon *) и трябва да понесе товара, особено поради собственото си тегло. Поради тази причина той трябва да бъде създаден много широко, за да се постигне достатъчна стабилност. Стената обикновено е изградена по такъв начин, че да е наклонена по посока на склона, т.е.