Изградете стълбище от естествен камък според терена

Най-голямото предизвикателство при изграждането на стълбище от естествен камък е теглото на отделните компоненти. Ако това е масивна конструкция, отделните каменни блокове или кубоиди могат да се преместват само с тежко оборудване. Тази необходимост може да бъде избегната с панели и плочки, които са монтирани на подструктура.

Изберете типа стълби според обстоятелствата

Когато създавате стълбище, трябва да се използват местните условия. Ако има склонове и различни височини на пода, леглото за стъпалата може да се създаде директно в земята. В зависимост от естеството на почвата, стълбището от естествен камък трябва да бъде закрепено в градината, което се постига чрез стабилизиране на поддържащи камъни или основи от върха и ленти от бетон.

  • Прочетете още - Планиране на стълбище от естествен камък в градината
  • Прочетете също - Изградете каменни стълби - ето как работи
  • Прочетете също - ако е възможно, почиствайте само стълби от естествен камък с вода

Формата на естествените камъни и стълбището могат да бъдат избрани в много варианти. Най-често срещаните са каменни блокове или кубоиди и плочи или плочки, в които са положени стълбите от естествен камък. Алтернативи са каменни стълби, изработени от стели, тухли или палисади, които могат да бъдат поставени във формата на стълбище в зависимост от пейзажа.

Как да изградим стълбище от естествен камък

  • Изрежете плочи, плочки или кубоиди от естествен камък
  • Възможно бетон или хоросан (7,79 € на Amazon *) и чакъл
  • Лопата и лопата
  • Гумен чук
  • Ниво на духа
  • Евентуално мистрия и подправяне, за да създадете основата

1. Разкопайте стълбището

На наклона изкопайте терасовидни опорни повърхности според избраните от вас компоненти според хода на стълбите.

2. Осигурете земята

В зависимост от естеството на почвата, можете да издълбаете опорен камък отдясно и отляво на всяка платформа. Като алтернатива можете да поставите две точкови основи там или да излеете лента с широчина от пет до десет сантиметра по цялата ширина на всяка стъпка.

3. Бетонни стълби

Ако откриете само много нестабилна, влажна или песъчлива почва, трябва да изкопаете целия ход на стълбите като яма и да изградите бетонно стълбище като подструктура.

4-ти. Полагане на естествен камък

В зависимост от вида на конструкцията можете да полагате каменните елементи стъпка по стъпка, като всеки ръб на стъпалото трябва да излиза на около два сантиметра над вертикалния край. Обърнете внимание на лек наклон към долното стъпало, за да може дъждовната вода да се оттича.

Съвети и трикове Ако планирате стълбище от естествен камък, трябва да изберете по-нисък и по-малък наклон, отколкото при конвенционалните вътрешни стълбища, за да увеличите комфорта при използване.