Направете си щифт от рециклиран стиропор

Със своите свойства стиропорът е идеален като материал за щифт. Тъй като разпененият полистирол е труден за рециклиране като пластмаса и основно води до замърсяване на околната среда, трябва да се използва само съществуващ стиропор. Формованите части от опаковката на устройството и излишната изолационна плоча са достатъчни за това.

Където може да се получи стиропор

Дори лекотата на конструкцията и идеалната пригодност на нов отрязан стиропорен картон са изкушаващи, рециклиран материал трябва да се използва за щифт, ако е възможно. Ежедневният свят на строителството и стоките е пълен със стиропор във всички възможни форми.

  • Прочетете също - Направете щифт сам от плат
  • Прочетете също - Покрийте коркова дъска от корк, пяна или стиропор с плат
  • Прочетете също - Направете сами постоянна дъска с щифтове

Къде да намерите стиропор, който може да се използва, за да направите сами щифт:

  • Форми на защита от удар при по-големи домакински уреди
  • Бронени плочи от плоска опаковка (снимки, мебели, подови настилки)
  • Излишък от изолация на сгради в нови сгради и ремонти

Ако в собственото ви домакинство няма подходящ стиропор, търсенето в квартала е почти винаги успешно.

Възстановяване на стиропора

В зависимост от източника стиропорът трябва да се приведе в плоска форма, необходима за щифтовата дъска. Пластмасата също е толкова популярна, защото е лесна за обработка.

Разфасовките се правят с ножовка или фрез с нагрята тел. Правите разфасовки за регулиране на размера на правоъгълник са също толкова възможни, колкото и изрязването на кръг, за да се създадат специални форми на дъски. Плоча може да се извади от матрицата за защита срещу удар с плосък разрез. Скобата на трион за дърво осигурява достатъчна дължина на режещата тел. Проводникът може да се нагрее с горелка Bunsen, горелка (28,90 € на Amazon *) или ток от ниско напрежение от трансформатор (моделна конструкция).

Строителство и дизайн

Панелите от стиропор могат да бъдат прикрепени „голи“ към стената или прикрепени към дървена носеща плоча. Стиропорът може
могат да бъдат боядисани или покрити с плат.

Ако площта на стиропора не е достатъчна, за да служи като щифт в едно парче, той може да бъде сглобен от край до край без никакви проблеми и без фуга. Крепежни елементи като винтове и пирони, които се забиват през стиропорните панели без рамка, трябва да имат разстояние най-малко пет сантиметра от страничния ръб и ъглите.

Съвети и трикове Можете да допълвате по-малки стиропорни отлагания със събрани тапи и да проектирате атрактивни, декоративни и креативни комбинации от табла.