Практично решение: балкон със стоманена конструкция

Не всеки апартамент има балкон, но в някои случаи би било хубаво. Балконът може да бъде преоборудван, например със стоманена конструкция. Външният вид на къщата не трябва да страда.

Балкони със стоманена конструкция

В някои къщи балконите са предварително планирани и интегрирани в архитектурата на къщата. Ако това не е толкова лесно или ако балконът ще бъде добавен по-късно, стоманената конструкция е добър избор. Това е евтино решение за оборудване на апартаменти, които са над приземния етаж, с кът за сядане на открито.

Стоманата е незапалима, устойчива на атмосферни влияния и може да бъде покрита в почти всеки цвят и по този начин интегрирана във външния вид на къщата. Високата якост на стоманата прави възможно използването на много тънки елементи за конструкцията, което също е визуален плюс. Дървената конструкция, от друга страна, трябва да бъде много по-дебела, което бързо прави балкона да изглежда обемист и като чуждо тяло. Пространството, което се създава под балкона, може да се използва като тераса.

Изграждане на стоманената конструкция

Преди да започнете да изграждате балкон, трябва да помислите за един или друг детайл. Балконът се нуждае от чиния. В зависимост от материала - дърво, бетон, метален или влакнест композит - носителите трябва да издържат повече или по-малко тегло. Специалист може да ви посъветва за статиката. Балконът също се нуждае от подкрепа, която носи теглото на строителството, както и хората. В зависимост от размера и теглото, трябва да планирате две или повече колони. Ако не искате да подкрепяте оптични причини, балконът трябва да бъде съответно закотвен в стената на къщата, което е много по-сложно и по този начин по-скъпо.

Най-доброто решение би било да се остави изграждането на строителството до специалист. Чувствайте способност за майсторство, да го направите сами. Можете лесно да доставите сглобяемите елементи вкъщи. Сега можете да съберете балкона след модулния принцип.

Първо, опорите са в реда. За да се уверите, че имате нужда от точка на точка. След това монтирайте носещите елементи, върху които по-късно ще почива балконската плоча. Можете също така да направите балконската плоча сами, например с дървени дъски, но също и с готови бетонни елементи, които просто трябва да свържете. Тогава е ред на парапета. Може да бъде направен изцяло от стомана, но дървените ленти от дугласова ела или робиния също са приятно решение.