Изкопайте варел за дъжд и го поддържайте в добра форма

Дъждовен варел също може да бъде заровен. В този случай основното нещо, за което трябва да помислите, е как да черпите вода. Отворена кръгла цев наподобява мини градинско езерце. Капакът не само предпазва от падане на насекоми и животни, но също така ефективно намалява образуването на водорасли и заилване.

Съвети за практическото изпълнение на копаенето

Погребването е опция за скриване на непривлекателна пластмасова цев за дъжд, за спестяване на място или за поемане на много голям обем. Логичното следствие е нивото на водата под нивото на земята, което изисква техническа поддръжка. Електрическа или ръчна помпа са най-често срещаните решения.

  • Прочетете също - Проектирайте варел за дъжд според вашия вкус
  • Прочетете също - Когато водата смърди в дъждовната цев
  • Прочетете също - Свържете дъждовата цев към външен ограничител за преливане

При планирането трябва да се вземат предвид следните практически аспекти:

  • Трябва ли да се сваля цевта за дъжд. След това трябва да бъдат монтирани дръжки и стените на ямата или земната шахта да бъдат закрепени и стабилизирани. Това работи с шахти или метални решетки и мрежи като заешка тел.
  • С течение на годините кошът става доста тежък с пръст. Следователно може да се използва само абсолютно без гниене материал като висококачествена твърда пластмаса. Дървени и метални кошчета рано или късно изтичат.
  • За дъждовните бъчви, монтирани над земята, има селекция от конструкции, които предотвратяват преливането. В случай на заровен цев, нивото на водата трябва да се провери с поплавък, който при необходимост автоматично стартира помпата, която от своя страна има дренаж, който е свързан по такъв начин, че дъждовата цев да не „потъне калта ".
  • Трябва да се обърне внимание на близките корени. Ако по-големите дървета или храсти разширят своите "пипала " все повече и повече в бъдеще, те често имат силата да унищожат дъждовната цев.
  • Ако водата в заровената дъждовна цев замръзне, тя може да се спука и да напука стените. За да бъде варелът за дъжд устойчив на зимата, между земята и външните стени на цевта може да се монтира изолация. Като алтернатива, кошчето трябва да се изпразва надеждно и напълно преди всяка слана.
Съвети и трикове Опитните доклади от хора, които са заровили дъждовната си цев, почти винаги съобщават за големи усилия и чести трудоемки интервенции. Ако погребвате контейнер за дъждовна вода, може да ви е по-добре с резервоар, отколкото с кръгла цев или цев.