Изградете облицовка на тръба вертикално и хоризонтално сами

Облицовката на тръби е лесна за изграждане сами. Всички видове гипсокартон и материални панели са подходящи като облицовка за подконструкцията, изработена от дървени летви. Като алтернатива производителите предлагат сглобяеми облицовъчни елементи, които трябва само да бъдат нарязани по дължина. Поради ниското си тегло, гипсокартонът е най-разпространен.

Скрийте тръбите на голяма площ или със собствена конверсия

В зависимост от строителната площадка и трасето на тръбата, облицовката на тръби може да бъде направена директно около тръбата или върху голяма площ, а също така да покрие тръбата. Тръбите също са покрити от следните конструкции:

  • Прочетете също - алуминиеви тръби в много измерения
  • Прочетете също - Самото огъване на стоманени тръби - това е възможно?
  • Прочетете също - стандарти и разпоредби за тръбите
  • Презентационни стени
  • Окачени тавани
  • Извънгабаритни основи с кухина
  • Извънгабаритни таванни ленти с кухина

Алтернативно, тръбите могат да бъдат скрити с правоъгълна облицовка и издатини, които се възприемат в интериорния дизайн като еркерни прозорци, подиуми, рамки или стенни издатини.

По-специално, облицовката на тръби на тавана може лесно да се комбинира с осветителна и светлинна лента. Вдлъбнатите петна и прожектори също отвличат вниманието от действителния облицовъчен характер на конструкцията.

Възможни са много материали

Изцяло самостоятелно изградена конструкция се състои от кутия с форма на конструкция, изработена от дървени летви, върху които са поставени кофражни панели. Тези панели могат да бъдат направени от много материали. Когато става въпрос за облицовка на тръби под тавана, има смисъл да се избират леки материали като гипсокартон.

Подходящи са гипсокартонени плоскости, MDF, OSB, ираклитни или кисели зелеви панели, ПДЧ и шперплат. Следващото видео обяснява как да поправите повредена облицовка на тръбата. Лесно се вижда основната структура на подструктурата и може да се разпознае проектирането на цялостна самоизграждане.

Като алтернатива могат да се използват сглобяеми облицовъчни елементи. Те имат една или две предварително конфигурирани канали, върху които могат да бъдат сгънати под прав ъгъл. Повечето продукти се продават в гипсокартон, но се предлагат и пластмасови облицовки за тръби. След нарязване на правилната дължина елементите се закрепват към изрязаните ръбове и / или отрязаните ръбове с лепило за бетон. Следващото видео от производител показва пример за този тип самоизграждане:

Съвети и трикове Трябва също да изолирате тръбите за топла вода в облицовката, за да спестите енергия. Шумните тръби като канализацията могат да бъдат направени по-тихи със звукопоглъщащи материали. Дори обикновената памучна вата помага да се намали значително нивото на звука.