изграждане на стена на пясъка

Пясъчник е доказан строителен материал за хилядолетия. Стените от пясъчник могат да бъдат сухи, но и с изграждане на хоросан. При изграждането на стена на пясъчната камъка като суха стена все пак е отделна техника на строителство, не само домашно подобрение в стените и накланянето на влажна пясъчна стена често извършват кашлица. Обикновено само защото те се връчват като "истински съвет". Затова ще обясним как свързвате стена от пясъчник, която ви свързва здраво с свързващо вещество, наистина стени и плодове.

Пясъчник - популярен строителен материал

Пясъчник е бил използван като строителен материал в продължение на хилядолетия. Като мека скала, е лесно да се обработва и е екологично особено ценно, тъй като истинският биотоп може да се образува в стена на пясъчник - ако се приеме, че е суха стена. Можете да създадете пясъчник след две основни техники към естествена каменна стена:

  • Прочетете също - кой хоросан е правилният избор за стена на пясъчник
  • Също така прочетете - френската стена
  • Също така прочетете - независимо дали лай или profi: всеки може сами да построи стена
  • Суха стена, камъните са катрани без свързващи вещества
  • Тухлена стена, камъните са инсталирани с помощта на свързващ (7.79 € в Amazon *), лепило)

Създайте основи за самите стени на пясъчника

Първите важни разлики в тези две строителни техники вече са достъпни на фондацията. По време на тухлената стена сте се нуждаете от бетонна фондация. Счита, че те трябва да компактен бетонът.

За суха стена, основата е създадена и "суха". Кликнете тук за инструкции и да научите повече подробно: Foundation Drywall.

Хоросан и фуги за стени на пясъчник

Когато поставяте конвенционална естествена каменна стена, често можете да използвате специален естествен камък. Пясъчник е изключение. Малка екскурса в историята на сградата обяснява виктично, поради което изборът на десния разтвор е толкова важен, но и защо са дадени толкова много погрешни съвети.

Изграждане на пясъчник

Пясъчник е седиментна скала, която се състои от най-малко 50 процента от пясъка. Рок ще се оскърби в течение на теглото и зависи особено във водите. Различни сили (вода, нови депозити) действат върху тези пясъчни находища и натиснете ги. Резултатът е пясъчник. Следователно, пясъчникът също има структура на слоя.

Поради свойствата и събитията са популярни в продължение на хилядолетия

По принцип навсякъде, където се намират цените и люспите, но също така в оригиналните параходи, през които все още могат да бъдат шлифовани днес, пясъчник може да бъде намален. Така че не е само мек, но и често срещащ се скала.

Римската строителна техника помага

Вече в древността, смисълът на пясъчния камък е страхотен. Римляните използват пясъчник за изграждане на многобройни удобства: сгради, арени, стени, акведукти и др. Пясъчникът често е бил силно извит и зърнал от римляните с опус Caintitium.

OPUS Caintitium и Trass Martar

Най-важната част от този римски цимент са пъпки. Puzzolans са вулканичен произход. Подобна скала в днешната Германия е трака, която също се обработва до травма на хоросан или траверса. За многобройни римски сгради бяха използвани точно тези строителни материали. Ето защо тетрадният разтвор често се препоръчва като хоросан за пясъчник.

Следвайте важно правило на палеца

Въпреки това, когато стените и за свободните стени трябва винаги да се обмисля: хоросан и съвместна маса (6.99 € в Amazon *) трябва винаги да бъде по-мек от използвания сграда. Добре, но пясъчник е много мек. Това, което често се монтира като аргумент за грешния връх на травма, дори показва как да не използвате този разтвор.

Защо Трас хоросан е неподходящ

Разгледайте снимки на стари римски акваведукти. Римските строители дори трябваше да използват трис хоросан, за да получат водоустойчив водоустойчив. Но тъй като те могат да разпознаят на многобройни снимки на римските тръбопроводи, пясъчникът до голяма степен се разпада и все още вижда хоросан. Това в крайна сметка ще ускори разпадането на римските руини.

Трас хоросан ускорява времето на пясъчния камък

Тъй като тези открити повърхности на пистата заемат вода и го водят директно до останалата част от пясъчния камък, който след това изветря по-бързо. Ето защо, за стените на стените, винаги трябва да използвате хоросан, който е по-мек от скалата.

NHL Luftkalk е правилният продукт

Този разтвор може да бъде намерен в NHL lime. Това е нищо друго освен естествено, хидравлично. Можете също така да определите самите зърна. Като хоросан за поставяне на камъните, трябва да се използва размер на зърната до 4 mm, до гладкото изливане между 1 и 2 mm.

Съвети и трикове винаги наблюдават законите за строителство при създаването на стени на пясъчник и други сгради: националните шаблони, националните разпоредби, регионалните и общинските укази и устави, както и планове за развитие. От височина 2 m трябва да извършите статично изчисление, докато изграждате стена, така че дори и с пясъчни стени в този размер.