Отопление на плевня и на какво трябва да обърнете внимание

Отоплението на плевнята създава специални предизвикателства, в крайна сметка обикновено това е сграда, която е изложена на риск от пожар. Не можете просто да настроите печка на дърва или газов нагревател, без да създавате висок риск от пожар.

Отопление на плевня и за какво да внимавате

Не е толкова лесно да се назове плевня по такъв начин, че да може да се отоплява без риск и без прекомерни енергийни разходи. Разбира се, има няколко начина да вкарате топлина в обора. Винаги обаче зависи от целта, за която трябва да се извърши отоплението. Дали това е само краткосрочна опция за отопление или отопление на частична площ или на цялата плевня, което трябва да се извършва постоянно, ако външните температури паднат твърде много? Във втория случай определено има смисъл да се изолира обора толкова добре, че да не се губят излишно разходи за отопление. По принцип има различни начини за прилагане на отопление, като например следното:

  • Прочетете още - Изолиране на обора и за какво да внимавате
  • Прочетете също - Разрушаване на плевня: Цената и какво да помислите
  • Прочетете още - Изолиране на плевня и за какво да внимавате
  • Печки на дърва или масло за по-малки помещения или. Площи на плевнята
  • използвайте електрически фурни или нагреватели на вентилатори
  • Използвайте газови емитери за отопление на определени зони

Постоянен или. често използвано отопление или случайно отопление

Ако плевнята трябва да се отоплява само в определени случаи (например в контекста на тържества или подобни случаи), подходящи са възможно най-неусложнени отоплителни средства, като електрически нагреватели (ако има електричество) или газови нагреватели, но които винаги са прикрепени или. трябва да се настрои така, че да има възможно най-малка пряка опасност от пожар. Въпреки че разходите за този тип отопление не са точно ниски, той е лесен и бърз за инсталиране и също така осигурява краткотрайна топлина. Изглежда малко по-различно, ако отоплението се използва по-често или. трябва да се прави редовно. Тук първо трябва да се помисли за изолация на плевнята, за да не се увеличават ненужно разходите за отопление. Тогава става въпрос за инсталиране на отоплително съоръжение, например с фурна. Тук обаче инсталацията е малко по-сложна, тъй като е известно, че печката също има комин или комин. се нуждае от изпускателна тръба. Предимството е, че отоплението на плевнята с печка на дърва е относително евтино. Въпреки че разходите за монтаж са по-високи, горивата се предлагат сравнително евтино.