Изолирайте плевня и какво трябва да имате предвид

Ако една плевня трябва да бъде превърната в жилищна площ, днес няма начин да се заобиколи добрата изолация. За съжаление добрата външна изолация не винаги съвпада с фасадата на сградата, поради което единствената алтернатива е вътрешната изолация.

Изолиране на плевнята и проблемите, които често възникват с нея

Що се отнася до оставянето на външната фасада на стара плевня възможно най-непроменена и същевременно създаване на модерно жилищно пространство, преобразуването представлява специални предизвикателства. По-специално, изолацията често причинява проблеми. Единствената алтернатива, която често остава, е вътрешната изолация, която трябва да бъде особено добра, за да може да се отоплява сградата възможно най-рентабилно по-късно. Ако трябва да се използва това решение, то създава особени предизвикателства както за качеството на материала, така и за майстора. Следните неща са важни:

  • Прочетете още - Изолиране на обора и за какво да внимавате
  • Прочетете също - Отопление на плевня и какво да търсите, когато го правите
  • Прочетете също - Разрушаване на плевня: Цената и какво да помислите
  • евентуално съществуваща паметническа защита
  • Кандидатствайте за промяна на предназначението в местната сграда
  • дайте на внимателно изследване на строителната тъкан
  • Включете прозорци в плана
  • спазвайте наредбата за енергоспестяване

Необходимата изолация на външните стени и тяхното изпълнение

Ако сградата е украсена с красива фасада и не се допускат дълбоки промени във външния вид, например поради съществуваща паметническа защита, остава само вътрешната изолация. В повечето случаи това е единственият начин да се осигурят ниски разходи за отопление и да се адекватно изолират външните стени. Изолацията вътре обаче не е непременно евтина. Вътрешната изолация може да се извърши по различни начини, като най-добре работата трябва да бъде извършена от специализирана компания. Това гарантира, че има високоефективна пароизолация, както и ефективната изолация на по-късните жилищни помещения.

Защита от влага

До добра изолация също е достатъчна бариера. Това е също толкова важно, колкото и самата изолация, защото със сигурност бихте искали да предотвратите проникването на влага в апартамента или. водните пари, присъстващи в стаите въздушни отлагания на стена вътрешна изолирана стена. Да помнете, че много изолационни материали се състоят от малки кухини, в които влагата може да се установи. Следователно изолиращият слой трябва да бъде водна пара - стегнат, за да се предотврати повреда, дължаща се на влага. Това може да бъде постигнато, например чрез парна спирачка под формата на филм, който надеждно предотвратява проникването на водните пари.