Изградете шикозен диван сами от палети

Палетите са разцъфнали в прекрасен основен материал, от който да се създават всякакви мебели. За някои фенове на „направи си сам“ не само градинската пейка, масичката за кафе и леглото вече се състоят от изумително естетичните транспортни помощни средства, но и много дивани блестят в модерен дизайн на палети.

Умно: Ето защо диванът за палети е толкова практичен!

С малко късмет европалетите се предлагат от около 5 евро и те са точно с подходящия размер за изграждане на места за сядане: Те са 120 см дълги, 80 см широки и 14,4 см високи.

  • Прочетете също - Предложение за любители: Изградете сами разтегателен диван
  • Прочетете също - Изградете сами ъглов диван: „производител на удоволствия“ за креативни хора
  • Прочетете също - Как да конвертирате дивана си според вашите нужди!

Три палети една върху друга осигуряват правилната височина на седалката за възрастен, алтернативно две палети с възглавница с дебелина около 15 см също работят. Две ширини на палета водят до спретнати две до три места, повдигнат палет отзад ви кани да се облегнете на.

Дървесината на тези стандартизирани „мебелни блокове“ се оказва изключително здрава на практика и лесно може да продължи няколко десетилетия. С висококачествен лак повърхността е дори водоустойчива. Освен това дървото за палети може да бъде обработено доста лесно.

Кратки инструкции: Как да изградите сами дивана си от палети!

Вече сте се запасили с европалети? Ще ви дадем няколко полезни съвета за изграждане на вашия уютен и евтин DIY диван:

  • Първо се посветете на отделните палети: Ако предпочитате да имате затворени повърхности, запълнете празнините с подходящо нарязани дъски от специализираната търговия с дървен материал.
  • Ако искате гладки повърхности, тогава използвайте шлифовъчната машина - а за хубава цветова схема използвайте четка и саксия.
  • Европалетите имат голямо мъртво тегло: Ако поставите дивана на колела, можете да го преместите по-лесно след завършване, например за цялостно почистване на пода.
  • Палетите са особено лесни за свързване с предварително пробити метални листове, просто завийте няколко стоманени скоби за облегалката и след това ги скрийте под възглавници.
  • Изработена по поръчка тапицерия за диван от палети се предлага от много доставчици, в края на краищата тази тенденция съществува от няколко години. Ако искате, можете, разбира се, да използвате тапицерия, игла и конец сами.
Съвети и трикове Напълнете вашите самоделни възглавници с микрозърна, които често се използват в торбички за боб. Работете с цип, за да можете да вкарате нов материал по всяко време.