тапет на стената на шкафа

Когато стената на кабинета се използва като разделител на помещението, тапет често предлага. Преди преминаването обаче трябва винаги да се проверява дали задната стена толерира влага. Много производители използват преси на влакна, които не толерират влагата и влагата. Полезна може да бъде боя, която служи като тапет под земята.

Цвят, тапет или облицовка

Когато стената на кабинета се използва като разделител на помещението, възниква въпросът за дизайна. Когато задната стена е боядисана, разликата до "истинските " стени обикновено е очевидна.

  • Прочетете също - Закрепване на задната стена на шкафа
  • Прочетете също - Стабилизиране на задната стена на шкафа
  • Прочетете също - Боядисване на гърба на шкаф

Чрез облицоване на задната стена на шкафа, шкафът може да бъде добре адаптиран и направен невидим. Ако повърхностите трябва да бъдат тапетирани, материалът на задната стена на шкафа трябва да се провери за устойчивост на влага. Много задни стени, изработени от пресован влакнест материал, не понасят поставянето.

Тествайте поведението на засмукване и адаптирайте работното оборудване

В зависимост от степента на чувствителност, видовете тапети и видовете лепило могат да се регулират. Леките нетъкани тапети например изискват значително по-малко паста от хартиените тапети. Ако задната стена не понася влагата, попива и се изкривява, защитен слой грунд може да помогне.

Специалните лепилни мостове и грундове могат да направят пресования материал водоустойчив. Също така е възможно да се нанесе затворен слой боя. Акрилните бои например образуват твърд филм на повърхността, който може да се използва като основа за тапети със специална паста.

Прикрепете тапета с различни лепилни методи

Подобно на тапет приложение може да се извърши със самозалепващи декоративни фолиа. Друга алтернатива са двустранните самозалепващи ленти. Те са залепени в надлъжни ленти или в решетъчен шаблон на задната стена на шкафа и тапетът е прикрепен към него. Тънкият или твърде мек тапет не е подходящ, тъй като краищата на лепящата лента могат да се прокарат.

По принцип няма значение как е прикрепен тапетът, основното е, че "издържа". Възможни като лепило, лепило и лепило са:

  • Спрей лепило
  • Универсално лепило
  • Тапетна паста
  • Многофункционално лепило
  • Двустранна касета

Ръбове и полета

В повечето шкафове задната стена има профилен канал. Когато погледнете задната стена отгоре, около задната стена преминава един вид рамка. Тесната фуга или отместването могат да бъдат тапетирани, ако рамката и задната стена са изравнени. В случай на долна задна стена и изпъкнала рамка, може да се наложи подпласт за изравняване преди тапетиране.

Съвети и трикове Ако планирате конструкция от пода до тавана, когато разделяте стая, тогава изграждането на цялостна многофункционална панелна стена е най-смислено.