Удължете винт

Може да се случи, че дължината на резбата на винт е твърде къса. Тогава при определени условия има възможност за удължаване на резбата на винт. Можете да прочетете по-долу как можете да удължите винт и какви специални характеристики предполага това.

Начини за удължаване на винтова резба

Дължината на винтовете не винаги е подходяща. След това имате няколко опции за удължаване на винт:

  • Прочетете също - завийте винтове
  • Прочетете също - затегнете винтовете
  • Прочетете също - винтът е счупен
  • Заварете конеца към винтовата резба
  • Удължете винта със специални гайки
  • Сменете твърде късия винт с по-дълъг винт

Заварете пръта с резба към съществуващия винт

Това е метод, който не е достъпен за всеки сам, тъй като рядко се изисква заваръчна машина. Освен това заваряването на пръчка с резба не е достатъчно.

На първо място, конецът трябва да бъде заварен точно така, че нишките да съвпадат. Това само по себе си е предизвикателство. След това заваръчният шев трябва да бъде подрязан с режещ инструмент за резба. Усилията са огромни и изискват максимална точност.

Свържете винта със специални гайки

Специализираната търговия предлага плоски удължени гайки, в които могат да се завинтват две резби и по този начин може да се направи удължаване на резбата. Като алтернатива можете да използвате две конвенционални гайки с подходящ размер.

Всяка от двете нишки се превръща в гайка. След това едната гайка се завърта твърде стърчаща твърде далеч от гайката, за да може втората резба да се развие. След това и двете гайки са заключени на винта.

По-дълъг винт вместо разширяване на нишките

Тази процедура обаче има значителен недостатък. Нишката не може да се използва непрекъснато, тъй като гайките се завинтват за удължаване на конеца. Следователно е по-полезно за повечето приложения, когато закупите винт в подходящата дължина и го използвайте вместо това.

Използвайте резбовите пръти, налични във всякаква дължина

Ако не можете да си купите винтове в подходяща дължина, можете също да използвате резбовани пръти (12,40 € в Amazon *) Алтернативно. Те могат да бъдат придобити като метър. След това изрежете резбата на подходяща дължина. Продължете като при рязане на конвенционални винтове. Вместо главата на винта, SE може да използва две ядки, които противодействат помежду си.

Съвети и трикове в дневника на къщата, ние предлагаме множество съветници и инструкции по различни теми около винтове. Така че можете да прочетете тук, например, как да измервате винт правилно.