Фрезоването на плоча за ситопечат изисква опит и умения

Дори масивното дърво изисква минимално ниво на ръчен опит и умения. В случай на материали на дървесна основа със слоева структура и висок процент лепило, фрезоването може и трябва да се извършва само с подходящите умения и знания. В допълнение към иначе твърде ограничените шансове за успех, щетите, пожарът и отравянията не са необичайни.

Овладяването на развитието на силата е от съществено значение

В допълнение към основните условия като добър инструмент, правилното фрезоване се състои от умело боравене със скоростта на въртене и силата на подаване. Фрезоването създава огромни сили, които трябва да се контролират от правилната посока на фрезоване. Следното правило винаги се прилага и дори се предписва от професионалната асоциация в професионалната област:

  • Прочетете също - плочата за ситопечат едва ли има алтернатива
  • Прочетете също - Докосване на плоча за ситопечат
  • Прочетете още - Лепене на ситопечат

Фрезоването винаги е в обратна посока на посоката на подаване. При фрезоване по посока на подаването, синхронността, инструментът може лесно "да стане независим ".

Опростен превод за ръчно фрезоване е, че външните ръбове се обработват обратно на часовниковата стрелка, а вътрешните ръбове се обработват по посока на часовниковата стрелка.

Задаване на стойности и източници на грешки

Както при рязането и рязането на ситопечатната плоча, дървото може да "изгори". Следните причини водят до следи от пожар:

  • Твърде много фураж
  • Твърде слаб фураж
  • Скоростта на въртене е твърде бавна
  • Тъп инструмент
  • Дълбочината на потапяне е твърде голяма

Подаването се измерва и мащабира в метри в минута или милиметри в секунда. Дълбочината на потапяне определя подходящата настройка за скоростта на подаване и броя на оборотите в минута. Като грубо ръководство за ситопечатната плоча скоростта на подаване е четири метра в минута, а въртенето е 20.000 на минута.

Токсичен прах, съдържащ формалдехид

Едно от свойствата на ситопечатната плоча е високият дял на лепилото, обикновено съдържащо формалдехид. Защитата на дишането винаги трябва да се използва при фрезоване. Домашни любимци и деца трябва да се държат далеч. След фрезоването прахът трябва да бъде напълно отстранен с влажна кърпа.

Лепилото осигурява относително бързо притъпяване на фрезовите глави. За плочи за ситопечат и мултиплекс плочи трябва да се използват само висококачествени легирани фрезови глави.

Съвети и трикове Често разпознавате качеството на ситопечатната плоча само когато я фрезовате. Влошената изработка води до неравномерно залепване на отделните слоеве. Ако между отворените ръбове има отворени фуги между фасетите, трябва да ги затворите с инжектирано лепило.