Сивка на силица: е необходимо запечатване?

Механитен диван се състои от много твърд и устойчив материал. Това прави грижата лесна. Въпреки това, такава мивка трябва да бъде добре поддържана, така че тя да остане в хубаво състояние в продължение на много години.

Защитата на сина на силит под формата на уплътнение

Сивката на силиград се характеризира с просто почистване и грижа. Това обаче се прилага само ако се извърши редовно почистване и материалът се поддържа съответно. Между другото, то е съставен, състоящ се основно от компоненти на гранита, което прави повърхността, която е особено устойчива и устойчива на надраскване. За още по-добра повърхностна защита можете да осигурите и мивката със специално уплътнение. Това ви дава някои предимства като тези:

  • Прочетете също - Мивка: връзката за вода
  • Прочетете също - Запечатване и правилно поддържане на гранитна мивка
  • Прочетете също - мивка: керамика или неръждаема стомана?
  • почистването, което вече е просто, е допълнително опростено
  • повърхността става още по-устойчива
  • мивката е по-малко податлива на обезцветяване

Редовното почистване е достатъчно в повечето случаи

Обикновено мивката трябва да се почиства само с обикновена гъба, малко течност за миене и малко вода по време на ежедневната грижа, за да се отстранят най-тежките замърсявания. Всяко метално изтъркване, което може да присъства, обикновено може да бъде отстранено също толкова лесно, например с грубата страна на гъбата за миене на съдове. Налепите от варовик също могат да бъдат премахнати много лесно под формата на ежемесечно цялостно почистване, ако са се образували, например с конвенционален препарат за премахване на котлен камък.

Как и с какво може да се запечата мивката

Ако все пак искате уплътнение въпреки лесното почистване, това може да се направи със специални средства за тази цел, които можете да получите от специализирани магазини. Например, има специални уплътнения под формата на концентрати, които се прилагат върху мивки, изработени от гранит или. направени от гранит-съдържащ композитен материал могат да се използват и могат да предпазват повърхностите много добре от органични замърсявания и всички други видове замърсявания. Ако искате да използвате такива агенти, трябва точно да следвате инструкциите на производителя за обработка.

Печатът трябва да се подновява на редовни интервали

Трябва обаче да имате предвид, че такива агенти обикновено се износват относително бързо в своя ефект. Ефектът може да намалее значително само след седмица, в зависимост от това колко често се използва мивката. След това уплътнението трябва да се постави отново.