Направете скандинавска ламперия сами

Лампите за стени, базирани на скандинавския модел, изглеждат не само добре в северните региони, все повече хора в тази страна разчитат и на класически ламперии, които можете да направите сами с малко търпение и подходящите инструменти.

Изградете сами леко покритие за стена в естествени тонове

Облицовката на стени от дърво не е задължително да изглежда тъмна и потискаща, както често се случваше в миналото. Облицовката на стени в светли естествени тонове е съвсем модерна, ако домашният характер на дървото е видимо запазен и ако облицовката на стени също е произведена по модерен начин. Използването на естествени материали отговаря на скандинавския дизайн, но все пак можете да разчитате на местни гори като бреза, смърч или бор.

  • Прочетете също - Направете сами ламперия за селска къща
  • Прочетете също - отстранете дървените панели от стената или тавана, без да оставяте остатъци
  • Прочетете също - Направете сами ламперия за стена

Изграждането на стенна облицовка с помощта на дървени панели

С помощта на носещи плочи конструкцията е относително проста. Най-добре е строителството да се извърши в няколко стъпки, които се състоят от следното:

  • измерете стената и дървените панели
  • боядисвайте стената, преди да прикрепите дървените панели
  • след това прикрепете дървените панели към стената
  • проверете дали ламперията е инсталирана точно
  • Прикрепете дървените ленти на равни интервали, като не забравяте перваза
  • ако е необходимо, покрийте вътрешните ръбове с профилни ленти
  • Накрая боядисайте дървената облицовка изцяло в желания цвят

На какво трябва да обърнете внимание при настройка

Прецизната работа е много важна, за да можете да получите добре изглеждащ резултат по-късно и облицовката на стената да може да се монтира правилно. Когато режете панелите, трябва да помислите и за отворите за контактите или ключовете. Ако трябва да се положат допълнителни кабели, оставете малко пространство между стената под стенната ламперия. Това е полезно и за осигуряване на адекватна вентилация.

Цветният дизайн на стенната ламперия

Най-добре е да използвате светли естествени тонове само за цветния дизайн, ако стенната облицовка трябва да бъде изградена според скандинавския модел. За да изглежда цялото нещо модерно, трябва да проектирате представянето с относително прости форми, например с прости декорации, които могат да бъдат закупени в специализирани магазини. Разбира се, можете също така напълно да се справите без процъфтяване и да поддържате облицовката на стените в много прост стил.