Вграждане в мивка и уплътнение със силикон

Силиконът е универсално приложим уплътнител, който се използва в много области, например в кухнята, когато трябва да бъде монтирана и подходящо запечатана мивка. Работният плот също трябва да бъде запечатан.

Инсталирайте новата мивка и за какво да внимавате

Ако искате да инсталирате нова мивка, първо трябва да направите съответния изрез в работния плот. Тук се изисква прецизна работа, за да се получи правилният размер и разположение на изреза. Това обаче е само предварителната работа, тъй като мивката трябва да бъде адекватно запечатана. Това уплътняване се извършва с прости уплътнители като силикон, тъй като той има достатъчна постоянна еластичност и е много подходящ за тази цел. Запечатващите ленти също могат да бъдат залепени към ръба на мивката. Друга важна стъпка е запечатването на срязаните ръбове достатъчно, за да не може влагата да проникне по-късно в работния плот.

  • Прочетете също - инсталирайте душ кабина, използвайте силикон за запечатване
  • Прочетете също - Запечатване на мивки - Трябва да знаете това
  • Прочетете също - Инсталиране на мивката - ето как работи

Инсталирането на новата мивка в няколко стъпки

Инсталирането на кухненска мивка обикновено се извършва в няколко стъпки, които включват следното:

  • Маркирайте и изрежете изреза за мивката
  • запечатайте ръбовете на триона
  • Запечатваща лента или. Нанесете уплътнител
  • поставете мивката с прикрепените скоби и я завийте на място

Запечатването на игрите и работния плот с мивката се извършва след тези работни стъпки. Силиконът се използва главно за уплътняване на работния плот към стената.

Използването на кухненски силикон

Ако плотът с мивка е монтиран, плотът трябва да бъде запечатан навсякъде. За това можете да избирате между силикон и акрил. Силиконът е по-устойчив и относително лесен за обработка. Можете да използвате това, за да постигнете чисто покритие между плота и стената и да предотвратите проникването на влага. Уплътнителят се обработва с помощта на патрон и подходящия пистолет за патрон. Можете да отрежете върха на патрона под лек ъгъл, преди да нанесете уплътнителя (15,25 евро на Amazon *). Ако е възможно, трябва да нанесете силикона наведнъж, така че да няма преходи. Могат да възникнат подходи. Уверете се, че уплътнителят е нанесен възможно най-равномерно. След нанасяне, силиконът трябва да бъде гладко боядисан, например с пръсти, навлажнени с малък детергент.