Изградете сами испанска стена или екран

Сгъваемата преградна стена се е развила като аксесоар за обзавеждане в много култури и страни. Най-известните варианти в Европа са френският паравент и испанската стена. В основната си функция той служи като екран за поверителност и разделяне на стаята. Постоянният екран, който често е покрит, е сравнително лесно да изградите сами.

Плътно или във вид на рамка

Испанската стена е гъвкава и практична мебел, която е изобретена в Китай. Сгъваемата ерекционна конструкция, състояща се от три до пет отделни елемента, е попаднала в Европа чрез благородството и кралските фамилии. Благодарение на шарнирните си части, той може да бъде изтеглен като акордеон и да развие стабилност.

  • Прочетете също - Изградете сами LED водна стена
  • Прочетете също - Изградете стена сами, като използвате гипсокартон
  • Прочетете също - Изградете сами преградна стена

Като алтернатива на постоянно инсталиран екран за поверителност, испанската стена наподобява състава на няколко мобилни стенни панела. По принцип само три елемента с еднакъв размер трябва да бъдат свързани с панти. В рамкови конструкции са възможни като тъкани за пълнене и други притиснати материали. В друга форма елементите, изработени от масивни плочи, предимно от дърво.

Как да изградим испанска стена сами

  • Три до пет равни правоъгълни елементи (размери около 50 × 120 cm) или
  • Двойна лента за рамки е поставена за три до пет равни правоъгълни рамки
  • Четири до осем сгъваеми панти
  • Почувстваха краката
  • Дървени винтове
  • Ако е приложимо митра

1. Направете твърди елементи

Дървените панели или други плочи могат да се поставят в желания брой съотношения. След шлифоване, боядисвайте плочите според вашите желания отпред и гръб и на всички ръбове.

2. Външни елементи

Двете външни стенни елементи ги осигуряват на ръба с две панти. Обърнете внимание на типа на пантата върху възможния ъгъл на сгъване. В идеалния случай трябва да използвате ролкови панти без ограничител, които могат да се отворят от двете страни. Пантите трябва да се поставят на около осем сантиметра от дъното и горната част на елемента.

3. Сглобете интериорни елементи

Свържете вътрешния и външния елемент с пантите. Направете същото и с други интериорни елементи.

4-ти. Изградете рамка

Ако изграждате правоъгълни рамки, използвайте скосяващ трион, за да изрежете лентите. За всеки елемент залепете две еднакви рамки. Поставете пълнителя между рамките и монтирайте пантите, както при плътните елементи.

Съвети и трикове Уверете се, че всички панти са на абсолютно еднаква височина. Ако има разлики, испанската ви стена иначе ще стои на "разклатени " крака, ако изобщо е така.