Поставете и пренастройте стоманена врата

Регулирането на стоманена врата зависи от производителя и вида на пантите на вратите. Често се срещат две механични устройства. Стоманената врата може да се регулира чрез огъване на фитингите на вратата и завъртане на регулиращите винтове във вратата и пружинната панта. Заключването на вратата може да се регулира в ограничена степен.

Два милиметра и напрежение на пружината

В повечето случаи стоманената врата е противопожарна врата. Той трябва да отговаря на строителните и пожарните норми. Ако вратата се затрие или задръсти след монтажа, тя може да се регулира. Необходимо е да се откачи противопожарна врата само за регулиране с подходяща ютия за изправяне на ленти.

  • Прочетете също - Възможни начини за разширяване на стоманена врата
  • Прочетете също - В кои случаи стоманената врата може да бъде съкратена
  • Прочетете също - Пренастройка на панта на вратата? Е?

Възможността за настройка обикновено е ограничена до около два милиметра, до които вратата може да бъде повдигната или спусната. Регулиращите винтове позволяват регулиране само във вертикална посока. Тъй като противопожарните врати трябва да се затварят сами от ъгъл на отваряне от около тридесет градуса, шарнирът на пружината трябва да бъде опънат съответно с друг регулиращ винт.

Как да настроите стоманена врата след монтажа

  • Лента за изправяне на лента
  • Шестостен ключ или шестостен ключ (обикновено размер SW6)
  • Поддържащи клинове

1. Огънете фитингите на вратите
За да регулирате стоманената врата с лента за изправяне на желязо, трябва да премахнете стоманената врата. Подходящата ютия за изправяне на ленти се поставя в горната част на лентата, прикрепена към вратата, подобно на гаечен ключ с отворен край. Целият компонент може да бъде огънат или "въртящ се". Този тип настройка изисква опит.
2. Повдигнете или спуснете вратата
Общата височина на крилото на вратата се регулира с обичайните модели панти на вратата с помощта на три регулиращи винта. Горният регулиращ винт трябва да се разхлаби с шестостенен ключ, за да се повдигне крилото на вратата, а долният регулиращ винт, за да се спусне. След облекчаване на тежестта чрез поставяне на клинове под крилото на вратата, първо се затяга противоположният регулиращ винт. Когато окончателно затягате разхлабените фиксиращи винтове, трябва да използвате само силата на ръката си.
3. Фина настройка
С регулиращия винт в средната част на пантата на вратата регулирате крилото на вратата така, че горната междина на вратата да блокира около четири милиметра, а долната около шест милиметра.
4-ти. Напрегнете пружината
Напрежението на пружината се променя с помощта на регулиращи винтове в горната и долната част на пантите на вратата. Трябва да използвате носещите релефни клинове преди настройка
извадете изпод стоманената врата.

Съвети и трикове На ключалката на вратата можете да подобрите хлабината на ключалката, като я смажете и задействате по-лека функция за заключване.