Боядисвайте текстуриран тапет с необходимото търпение

В преносен смисъл текстурираният тапет е пейзаж от планини и долини. Съответно инструментът за рисуване, четката, валякът или валякът трябва да компенсират и да покрият различните височини с четините и руното. Бързата работа води до "препълнени" долини и подметки безцветни долини.

Баланс между някои противоречия

Когато погалите структурни тапети, трябва да се намери баланс, който съчетава противоречиви свойства. Така че цветът да пристигне равномерно навсякъде, се изисква бавен валяк или инсулт. Това противоречи на необходимостта от най-последователната техника, за да остане безвинско.

  • Прочетете също - дълбоко четка на цвят
  • Прочетете също - Плъзнете кухнята - кой цвят се вписва?
  • Прочетете и инсулт одеяло и стени в същия цвят

За да удължи сухия сезон, обикновено е необходим по-висок вискозитет. Въпреки това, тя противоречи на незаменяемия имот, за да премине достатъчно поведение на потока в най-дълбоките подметки на долината. Правилните инструменти с дълги, еластични четина помагат да се увеличи ефектът на "свиване". Следователно ролките от пяна са напълно неподходящи за текстурирани тапети.

Боя, която е твърде дебела или твърде тънка

Ако боята е твърде дебела (висок вискозитет), могат да възникнат следните ефекти:

  • Боята се залепва и се слепва в депресиите на конструкцията
  • Структурата става по-малко видима или "изчезва " изцяло
  • Цветът не прониква достатъчно дълбоко в дъното на долината

Ако боята е твърде тънка, настъпват следните ефекти:

  • Боята изсъхва твърде бързо и развива петна и ивици
  • Боята изтича от стените на вдлъбнатината на конструкцията, без да залепва и покрива
  • Цветът преминава по дъното на долината като вода и „забравя“ да го покрие

Посока на удара и ход на структурата

При боядисване върху текстурирана мазилка ходът на конструкцията и посоките на ходовете на четката и ролката трябва да се приведат в съответствие. В случай на линейни и правоъгълни структури, поглаждащите движения в надлъжна посока се обясняват. Депресиите, преобърнати под прав ъгъл, не получават достатъчно цвят "от ".

При извити и кръгли конструкции трябва да се използват кръстосани и звездообразни поглаждащи движения. Препоръчително е да започнете от четири до осем редуващи се ъгли и да противопоставяте всяка линия симетрично.

Съвети и трикове Трябва да създавате много изразени и дълбоки структури с ролки от агнешка кожа и четки с дълги купчини. В някои случаи преработеното куест може да ви послужи добре.