Покрийте врата с огледално фолио

Преди да излязат, мнозина обичат да хвърлят проверка на отражението си в огледалото. Огледало от вътрешната страна на вратите е очевидно. Но ако искате да избегнете пробиването на дупки във вратата и може би също така да избегнете разходите, може да си играете с огледално фолио. Но е добър заместител? Само в много ограничена степен.

За какво огледално фолио на вратата е добре

Огледален филм често се рекламира в Интернет с измамни изображения на чисто отразяващи повърхности. Може да бъде изкушаващо да го използвате като евтин и лесен за инсталиране заместител на стъклено огледало. По-специално за вратите, самозалепващото се огледално фолио може да се появи като разумна алтернатива на тежко стъклено огледало. Защото, особено като наемател, човек често не иска и не трябва да пробива дупки в тях.

Преди всичко, предимствата на огледалното фолио на вратите изглеждат обещаващи. От друга страна, има много съществени недостатъци:

  • Качеството на отражение обикновено е по-ниско
  • самолетна инсталация доста трудна
  • светло стъклено огледало, ако е необходимо. едва ли е по-скъп и също толкова лесен за инсталиране

Огледалното фолио получава своята отражателна способност от тънък слой отлагане на метални пари върху фолиото. Гъвкавостта на фолиото и често по-лошото алуминиево покритие в по-евтините версии осигуряват качество на отражение, което е далеч зад това на огледалата от масивно стъкло. Ако искате да видите отражението си на вратата си без изкривяване и с разумно разумна цветова вярност, няма да бъдете доволни от огледален филм. Огледален филм може най-много да служи като оптичен уголемител на стаята и като колектор на светлина.

Освен това нормалните дървени врати никога не са напълно без минимални неравности. И когато залепвате филма, се изисква щателна точност, за да се запази възможно най-ниска загуба на качество на отражение. Разбира се, има качествени разлики в огледалните филми. Но по-дебелите варианти с висококачествено покритие обикновено са толкова скъпи, че едва ли си заслужават като алтернатива на стъклено огледало.

По-добро стъклено огледало за вратата

Така че, ако не искате да видите размазано отражение на вратата си, по-скоро разчитайте на стъклено огледало. Не е нужно да харчите много или да пробивате вратата. Можете да намерите използвани тънки стъклени огледала без рамки за малко пари на пазарите за обяви или на сайтове за суап. Дори новите, прости огледала с използваемо качество на отражение не трябва да струват много. Такива стъклени огледала обикновено могат да бъдат прикрепени към вратата просто с двустранно лепящо тиксо. За да сте абсолютно сигурни, че нещата продължават, можете да съберете и огледална повърхност за цялото тяло от няколко по-малки огледала, които поотделно трудно претеглят нищо.